ΤΟΠΙΚΑ

Μαρία Συρεγγέλα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: Τέλος στις κακοποιητικές συμπεριφορές

μαρία-συρεγγέλα-στον-ταχυδρομο-τέλος-883966

Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι το μήνυμα που εκπέμπει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα οικογένειας και δημογραφικού, Μαρία Συρεγγέλα, ένα 24ωρο μετά την παρέμβασή της, προκειμένου η 26χρονη Βολιώτισσα που απειλήθηκε από τον σύντροφό της με κατσαβίδι μπροστά στα μάτια του παιδιού τους, να μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον, μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Οπως έγραψε και χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ η κ. Συρεγγέλα μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας παρενέβη προσωπικά. Μίλησε με την ίδια την 26χρονη και αφού την ενημέρωσε για τις δομές που μπορεί να αξιοποιήσει ώστε να είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον με το παιδί της, φρόντισε να εξασφαλιστεί η φιλοξενία της σε ξενοδοχείο.

Επίσης έλαβε μέριμνα, ώστε να μπορέσει να απευθυνθεί σε Συμβουλευτικό Σταθμό για κακοποιημένες γυναίκες.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η υφυπουργός ενημέρωσε επίσης ότι το υπουργείο θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην 26χρονη στα επόμενα βήματά της.

Ολόκληρη η δήλωση της υφυπουργού στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έχει ως εξής:

«Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Βόλο, επικοινώνησα με την 26χρονη γυναίκα, προκειμένου να της εκφράσω την αμέριστη στήριξή μας και να την ενημερώσω για τα συμβουλευτικά κέντρα και τους ξενώνες φιλοξενίας που διαθέτουμε σε όλη την Ελλάδα. Φροντίσαμε άμεσα την απομάκρυνσή της από το σπίτι της θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της και της ανέφερα ότι όλοι και όλες θα είμαστε στο πλευρό της και θα τη βοηθήσουμε στα επόμενα βήματά της.

Εμείς είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να νικήσουμε τη βία και να βάλουμε ένα τέλος στις νοοτροπίες που επιτρέπουν κακοποιητικές συμπεριφορές, δημιουργώντας έτσι μία καλύτερη κοινωνία, με σεβασμό από όλους προς όλους».

Κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων

Χθες, η 26χρονη διάβηκε για μία ακόμη φορά το κατώφλι του Εισαγγελέα. Ζήτησε νομική συνδρομή, ενώ επίσης προχωρά στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του 36χρονου, η οποία, αναμένεται να συζητηθεί άμεσα και να εκδοθεί σχετική απαγορευτική απόφαση να πλησιάζει την 26χρονη. Με απόφαση του δικαστηρίου επίσης θα καθοριστούν οι μέρες που θα μπορεί ο 36χρονος να βλέπει το παιδί του.

Εδειχνε ανακουφισμένη και αποφασισμένη να προστατεύσει τον εαυτό της και τον πεντάχρονο γιο της.

Και άλλη δικηγόρος στο πλευρό της

Στο πλευρό της προσφέρθηκε να βρεθεί επίσης η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις γυναικοκτονιών, αλλά και το στυγερό διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα.

Μιλώντας χθες στον ALPHA, η κ. Ανάσογλου επισήμανε πως εάν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα δραστικά μέτρα, θα συμβούν δυσάρεστες εξελίξεις όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Και εξήγησε «Βόλος 2021. Η Κωσταντίνα Τσάμπα χτυπάει την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος, ζητώντας βοήθεια, γιατί ο σύζυγος της την κακοποιεί συνεχώς. Ο σύζυγος να συλλαμβάνεται αφήνεται ελεύθερος, τα ασφαλιστικά αναβάλλονται και 5 Απριλίου πέφτει νεκρή από το χέρι του, μπροστά στα μάτια ενός ανηλίκου παιδιού. Βόλος 2022, μια άλλη Κωνσταντίνα πέφτει θύμα σφοδρού ξυλοδαρμού, το οποίο γίνεται κατ’ επανάληψη, κόβεται σε όλο το σώμα από το μπουκάλι που της πέταξε. Και όλα αυτά, για ακόμα μια φορά, μπροστά στα μάτια ενός ανήλικου παιδιού. Ο δράστης δικάζεται και καταδικάζεται με αναστολή χωρίς κανέναν όρο. Η δεύτερη Κωνσταντίνα νιώθει μόνη, νιώθει απελπισμένη, νιώθει όμως και σίγουρη ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το παιδί της, καρπό της σχέσης της με τον δράστη. Οχι άλλες νεκρές Κωνσταντίνες στον Βόλο».

Δεν εμφανίστηκε να πάρει πράγματα

Ο 36χρονος πρώην σύντροφος της 26χρονης, είχε συνεννοηθεί με τις αστυνομικές Αρχές να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα και τον σκύλο του, προχθές στις 7 το απόγευμα, όμως, δεν πήγε ποτέ στο σπίτι. Η 26χρονη αναγκάστηκε να βγάλει τα πράγματα του πρώην συντρόφου της έξω από το σπίτι της, δυο ώρες μετά. Ωστόσο, εκείνος δεν εμφανίστηκε για να τα παραλάβει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου