ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους πρόσφυγες οι ξενοδόχοι

κοντά-στους-πρόσφυγες-οι-ξενοδόχοι-88363

Η Ενωση Ξενοδόχων ζητά από την πολιτεία να διαφυλάξει τους τουριστικούς προορισμούς

Την πρόθεση στήριξης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες διατυπώνει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, καλώντας παράλληλα την πολιτεία να συμβάλει στη λύση του προβλήματος, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι τουριστικοί προορισμοί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας τονίζεται ότι «το προσφυγικό είναι ένα παγκόσμιο ανθρωπιστικό ζήτημα και ίσως ένα από τα σημαντικότερα, που πρέπει να αντιμετωπίσει συλλογικά η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας δηλώνει «παρούσα» και θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να προσφέρει την ελάχιστη βοήθεια στους συνανθρώπους της.

«Η αλληλεγγύη που δείχνει η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι μοναδική και σίγουρα βοηθάει πολύ την ενίσχυση της θετικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ομως δεν φτάνει αυτό. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς λύση, η εικόνα της χώρας χάνει τη δυναμική της» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι «η Πολιτεία πρέπει να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία, των τοπικών κοινωνιών. Η ταχεία εξέλιξη των προσφυγικών ροών και η διαχείρισή τους πρέπει να αντιμετωπιστεί με λύσεις πραγματικές και άμεσα εφαρμόσιμες».

Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι «πλησιάζοντας με γρήγορους ρυθμούς στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, πρέπει να διαφυλάξουμε το σύνολο των τουριστικών προορισμών, ώστε να μην αλλοιωθεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων. Στο γενικότερο πλαίσιο της κρίσης στη χώρα μας, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση, ο βασικός πυλώνας εσόδων του κράτους, ο τουρισμός, τείνει να πληγωθεί ανεπανόρθωτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου