ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε η Μικρασιάτισσα Αποστολία Τσάγγαρη – Πρώια

εφυγε-η-μικρασιάτισσα-αποστολία-τσάγ-883105

Θλίψη σκόρπισε στα στενά της Νέας Ιωνίας, αλλά και ευρύτερα στον Βόλο, το άγγελμα του θανάτου της Αποστολίας Τσάγγαρη – Πρώια σε ηλικία, 92 ετών.

Η εκλιπούσα ήταν απόγονος Μικρασιατών προσφύγων, που εγκαταστάθηκε στη Νέα Ιωνία και αντιμετώπισε τις δυσκολίες της νέας πατρίδας. Ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα του Βόλου και συμμετείχε ενεργά στον σύλλογο μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι».

Την είδηση του θανάτου της κοινοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από μία συγκινητική ανάρτηση ο γιατρός, Μιχάλης Μεϊκόπουλος.

«Άλλη μια απόγονος προσφύγων Mικρασιατών, σήμερα το πρωί, έφυγε από κοντά μας .

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1930, από γονείς μικρασιάτες, Εγγλεζονησιώτες και από παιδί μεγάλωσε στα σοκάκια του τότε συνοικισμού και μετέπειτα αγαπημένης μας Νέας Ιωνίας. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες στη νέα πατρίδα, δεν την πτόησαν όπως και όλους τους πατριώτες μας, μεγάλωσε με αξίες, ιδανικά έχοντας πάντα κατά νου το νησί μας το Εγγλεζονήσι και τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Πάντα χαμογελαστή ποτέ λυπημένη. Παντρεύτηκε τον ναυτικό Αλέκο Τσάγγαρη αποκτώντας δύο θυγατέρες την Ελπίδα και τη Ντίνα.

Χαρακτηριστική και υπέροχη μορφή στη Νέα Ιωνία, ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μέσα από το Σύλλογο μικρασιατών το Εγγλεζονήσι και όλες τις οι δράσεις αποσκοπούσαν να μην ξεχαστούν οι όμορφες παραδόσεις του νησιού μας. Κάθε συνάντηση μαζί της αποτελούσε μια όμορφη στιγμή γεμάτη μικρασιάτικες αναμνήσεις. Μεγάλη της αγάπη το τραγούδι το παραδοσιακό, που πάντα στο σπίτι ,στη γειτονιά, στις εκδηλώσεις προσπαθούσε να δημιουργήσει όμορφο χαρούμενο κλίμα.

Το αγαπημένο της τραγούδι ο Ζαχαρίας και η Αντζουλίνα.

Θα τη θυμόμαστε πάντα. Τα κορίτσια της στις δύσκολες στιγμές πάντα δίπλα δεν την άφησαν ποτέ μόνη. Συλλυπητήρια στα παιδιά και στα τρία εγγόνια της, ένα από τα οποία είναι παιδίατρος» έγραψε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου