ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Η λίστα εκείνων που αξιολογούνται για υποψήφιοι βουλευτές

πασοκ-μαγνησίας-η-λίστα-εκείνων-που-αξ-882938

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμεί να «ανοίξει» μέτωπα δυσαρέσκειας με εν δυνάμει υποψηφίους ενόψει της συγκρότησης του βουλευτικού ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας, για αυτό και παραπέμπει τις οριστικές αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν, για μετά την Πρωτοχρονιά.

Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα από τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας, παρουσία των Μανώλη Όθωνα και Νίκου Σαλαγιάννη, μελών της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων.

Τα δύο στελέχη αποχώρησαν έχοντας στις αποσκευές τους μία λίστα με τα γνωστά ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα ότι «παίζουν» για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Στη συνεδρίαση δεν τέθηκε κανένα βέτο για κανέναν από τους προταθέντες. Ακόμη κι εκείνοι που για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» είναι γνωστό ότι κατά καιρούς έχουν θέσει ζητήματα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο συγκεκριμένων στελεχών, επέλεξαν να κινηθούν ενωτικά, προκρίνοντας την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας να δώσει τη μάχη για να επιστρέψει στη Βουλή.

Στην πλειονότητα οι προταθέντες να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο είναι άνδρες, με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να αναζητά διακαώς γυναίκες. Η δυστοκία που καταγράφεται είναι σημαντική, μολονότι απαραιτήτως θα πρέπει τουλάχιστον τρεις γυναίκες να στελεχώσουν τη λίστα.

Πιο συγκεκριμένα η λίστα από την οποία θα προκύψουν οι πέντε ή οι τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες (ανάλογα με το αν ο νομός είναι πενταεδρικός ή εξαεδρικός) περιλαμβάνει τα παρακάτω ονόματα: Νίκος Χαυτούρας, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Γιάννης Αναστασίου, Γιώργος Πετρουλάκης, Αποστόλης Κανναβός, Φώτης Χατζηδημητρίου, Δημήτρης Χορταργιάς, ενώ από γυναίκες θα βολιδοσκοπηθούν οι Χρύσα Τσαγανού, Ελενα Αγαπητού, Εύη Αδαμάκη, Ασπα Γοσποδίνη, Ματίνα Πρίγκου και από τις Βόρειες Σποράδες οι Ελσα Ζεμπέκη και Αθηνά Ντάκη.

Οι κ.κ. Όθωνας και Σαλαγιάννης έθεσαν τα στελέχη του κόμματος σε εκλογική ετοιμότητα, υπογραμμίζοντας ότι όλοι πρέπει να επιδιώξουν το «μάξιμουμ για να έρθουν αποτελέσματα θετικά τόσο για την παράταξη όσο, πρωτίστως, για την Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έχουν την ανάγκη να πιστέψουν ξανά στην πολιτική».

Σχετικά με τη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων, τόνισαν ότι στο ΠΑΣΟΚ «θέλουν τα ψηφοδέλτια να έχουν νομιμοποίηση της βάσης του κόμματος» κι έτσι χωρίς «μεσάζοντες» γίνονται επαφές με τις Νομαρχιακές όλης της χώρας για τη συζήτηση των προτάσεων. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εκείνους που θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι. Εμείς έχουμε γνωμοδοτική ευθύνη και οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος», υπογράμμισαν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου