ΤΟΠΙΚΑ

«Οχι» στο LNG από την Αριστερή Παρέμβαση

οχι-στο-lng-από-την-αριστερή-παρέμβαση-882077

Tην κάθετη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο δημιουργίας πλωτής εξέδρας LNG στον Παγασητικό Κόλπο εκφράζει η περιφερειακή παράταξη Θεσσαλίας Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή.

Στον απόηχο της συζήτησης που έγινε πριν από λίγες μέρες στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας η συγκεκριμένη παράταξη επισημαίνει ότι δεν πρέπει ουδείς να εφησυχάζει και υπογραμμίζει ότι «δεν μας παρέχει ασφάλεια ούτε μας καθησυχάζει ένα ψήφισμα που «θα» εκδοθεί από έναν αναρμόδιο φορέα, το ζήτημα δεν επιδέχεται γραφειοκρατικές λύσεις και αντιμετωπίζεται μόνο με κινητοποιήσεις».

«Δεν είμαστε αφελείς να δεχτούμε πως με αυτό το έργο θα ωφεληθούν οι πολίτες. Όσο η παραγόμενη ενέργεια ελέγχεται από εταιρείες δεν είναι δυνατόν να πραγματωθεί ο βασικός στόχος που είναι η ενεργειακή αυτονομία των πολιτών. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ενεργειακή πολιτική γίνεται πεδίο κερδοφορίας», συνεχίζει και καλεί τα μέλη της εργατικής τάξης «να μην πλανηθούν από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα δήθεν οφέλη που θα υπάρξουν από τη συγκεκριμένη επένδυση, να μην εφησυχάσουν από τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά να αγωνιστούν όχι μόνο για να ματαιωθεί αυτή, αλλά και, επιπλέον, να γίνει κατανοητό ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο της αστικής και επιχειρηματικής τάξης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου