ΤΟΠΙΚΑ

Ελληνικές γεύσεις στην Ιταλία

ελληνικές-γεύσεις-στην-ιταλία-881162

Παραδοσιακά φαγητά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρουσίασε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας στην Ιταλία, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus, στο οποίο επιπλέον συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Οι Ιταλοί υποδέχθηκαν τους εκπαιδευτικούς από τις άλλες τρεις χώρες με μία μικρή γιορτή που οργάνωσαν με τους μαθητές τους και τους χάρισαν δώρα με τοπικό χαρακτήρα. Επισκεφτήκανε το Τορίνο, μικρές τουριστικές πόλεις, καθεδρικούς ναούς, εκκλησίες, πάρκα, μουσεία, σχολεία όλων των βαθμίδων και συζητήσανε με τους διευθυντές για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τους στην Ιταλία.

Παρακολουθήσανε εργαστήρια με παραδοσιακά αντικείμενα. Τους προσέφεραν γεύματα με εξαιρετικά παραδοσιακά εδέσματα. Επισκεφτήκανε δημάρχους και διευθυντές και παλιές παραδοσιακές πόλεις Alba, Barollo και La Morra και ξεναγήθηκαν στα πιο σημαντικά μνημεία της περιοχής, εκκλησίες και μοναστήρια. Είδανε τα εργοστάσια της Ferrero Rose και του Martini Roso. Την τελευταία ημέρα η διευθύντρια του σχολείου έδωσε τις βεβαιώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

«Ευχαριστώ πολύ τον συνεργάτη μας Raffaele Casi και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Istituto Comprensivo Andezeno για την πολύ ωραία φιλοξενία που μας προσέφεραν. Ηταν μία αξέχαστη εμπειρία», αναφέρει η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, Αποστόλια Μπέκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου