ΤΟΠΙΚΑ

Θανατηφόρος πνευμονιόκοκκος η αιτία

θανατηφόρος-πνευμονιόκοκκος-η-αιτία-881149

ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ

Μολονότι εμβολιασμένο το άτυχο αγοράκι δεν μπόρεσε να σωθεί – Στην Παιδιατρική παραμένει το δίδυμο αδελφάκι του – Τι λένε οι γιατροί

Από πνευμονιόκοκκο προσβλήθηκε το 18 μηνών βρέφος, που πέθανε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Βόλου, έχοντας προηγουμένως υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια και σηψαιμία. Ο θάνατός του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ένα μικρό αγοράκι που δεν πρόλαβε καν να γνωρίσει τον κόσμο, έγινε αγγελούδι στον ουρανό, ενώ ο δίδυμος αδερφός του που επίσης έχει προσβληθεί από πνευμονιόκοκκο νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει τον κρίσιμο κίνδυνο. Εκτιμάται ότι η νοσηλεία του θα διαρκέσει περίπου 15 ημέρες, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο.

Η διαπίστωση ότι ο θάνατος του ενός από τα δίδυμα προκλήθηκε από πνευμονιόκοκκο ανήκει στους γιατρούς του Νοσοκομείου, που από την πρώτη στιγμή έπεσαν πάνω στο παιδί, όταν μεταφέρθηκε άσφυγμο στα επείγοντα από τη μητέρα του, συνοδεία ιδιώτη παιδιάτρου.

Ο πνευμονιόκοκκος είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και επικίνδυνες για την υγεία ασθένειες, μερικές από τις οποίες είναι θανατηφόρες, ενώ αποτελεί μία από τις πιο κοινές αιτίες πρόκλησης της πνευμονίας, όπως εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη.

Ο πνευμονιόκοκκος μεταφέρεται μέσω μολυσμένων σταγονιδίων, για παράδειγμα με το βήχα ή το φτέρνισμα, καθώς και με την κοντινή επαφή και συνεύρεση με κάποιο άτομο που έχει μολυνθεί. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών και οι ενήλικες άνω των 65 ετών είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν.

Τα δύο αδελφάκια είχαν αρκετές μέρες πυρετό. Όπως φαίνεται στο ένα από τα δύο παιδιά αυτός ο πυρετός δημιούργησε επιπλοκές. Το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν ευάλωτο και έτσι βρήκε «έδαφος» ο ιός, με αποτέλεσμα η κατάληξη να είναι μοιραία για τη ζωή του.

Οπως διαπίστωσαν οι γιατροί τα δύο δίδυμα ήταν εμβολιασμένα. Επίσης δεν είχαν κανένα προηγούμενο ιστορικό επιπλοκών με την υγεία τους.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως θα γίνουν επιπρόσθετες ιστολογικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου