ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα σε συνέντευξη τύπου από τους φοιτητικούς συλλόγους του Π.Θ.

κάλεσμα-σε-συνέντευξη-τύπου-από-τους-φ-880793

Σύσκεψη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες στον Θόλο του Πανεπιστημίου.

Πριν από λίγο καιρό, οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία αλλά και την έλλειψη φοιτητικών κατοικιών και εστιών.

Στη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκαν τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις και η δραστηριότητα που θα αναπτύξουν οι σύλλογοι το επόμενο διάστημα με βασικό και κύριο το ζήτημα της στέγασης.

Αύριο, στις 11:45 εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της χθεσινής σύσκεψης.

Να σημειωθεί ότι με την προηγούμενη ανακοίνωση οι φοιτητικοί σύλλογοι δήλωναν ότι θα διεκδικήσουν :

-Να καλυφθούν με ευθύνη του κράτους τα έξοδα για τη μετακίνηση των φοιτητών προς τον τόπο σπουδών τους.

-Πλαφόν στις τιμές των ενοικίων. 300 ευρώ μηνιαία επιδότηση για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Να καταβληθεί άμεσα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ με διεύρυνση των δικαιούχων.

-Να αξιοποιηθεί η περιουσία του Ιδρύματος αλλά και αχρησιμοποίητων κτιρίων του Δημοσίου, του δήμου και της περιφέρειας για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.

-Δημιουργία αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν εστιών στο κτίριο της Βαμβακουργίας. Να φύγουν τώρα οι επιχειρήσεις.

-Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους τους φοιτητές. Μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο για τη φοιτητική στέγη. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

-Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη, με διεύρυνση των οικονομικών-κοινωνικών κριτηρίων, αντιστοίχηση όλων των ομοειδών τμημάτων, να καταργηθούν οι απαράδεκτοι “κόφτες”.

-Επενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία για την στέγαση των φοιτητών, έως ότου ανοίξουν νέες εστίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου