ΤΟΠΙΚΑ

Νεαροί Βολιώτες χορευτές με ζηλευτές διακρίσεις [photos]

νεαροί-βολιώτες-χορευτές-με-ζηλευτές-87989

Με μια αγκαλιά βραβεία και ζηλευτές διακρίσεις επέστρεψαν στον Βόλο οι μαθητές χορού της σχολής «Dance Studio» της Nikki Critchlow, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτές, με τη συμμετοχή τους στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλασικού και σύγχρονου χορού του Κολλεγίου Αθηνών. Οι νεαροί, πολλά υποσχόμενοι χορευτές, απέδωσαν με εκπληκτική άνεση και εκφραστικότητα τις χορογραφίες της Κατερίνας Σαρρή στον σύγχρονο χορό, και της Νikki Critchlow στον μοντέρνο, κερδίζοντας επάξια κορυφαίες πανελλήνιες θέσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλασικού και σύγχρονου Χορού του Κολλεγίου Αθηνών αποτελεί σημαντική διοργάνωση, που πραγματοποιείται με στόχο να δοθούν ερεθίσματα στους σύγχρονους καλλιτέχνες για να προωθήσουν τη δημιουργικότητά τους. Με ιδιαίτερο στόχο την ανάδειξη χαρισματικών ταλέντων και την ενσωμάτωσή τους στα διεθνή δίκτυα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι θεσμός υψηλών προδιαγραφών.

Διακρίθηκαν τα νεαρά ταλέντα της σχολής χορού «Dance Studio»

Η πολύ επιτυχημένη συμμετοχή της σχολής στον διαγωνισμό, μεταφράζεται στα παρακάτω βραβεία στον σύγχρονο χορό: 1η θέση solo adult ερασιτεχνών Αλέξανδρος Τσάρας, 1η θέση duet adult ερασιτεχνών Κωσταντίνα Καραχάλιου.

1η θέση group adults με τους: Kωσταντίνα Καραχάλιου, Ελενα Κρητικού, Αλεξάνδρα Κυλεριώτη, Παναγιώτα Λαζάρου, Ιωάννα Ρούμπου, Ζωή Τσακνάκη, Τέα Μούτσα, Γεωργία Σταμάτη, Αλεξάνδρα Δαλακούρα, Λορένα Αραμπατζή, Δήμητρα Κολυμήτρα και Μιχαέλα Φλώρου.

2η θέση prejunior η Βασιλική – Εφραιμία Παπαδοπούλου.

Βραβεία στον μοντέρνο χορό απέσπασαν οι: 1η θέση solo seniors Κωσταντίνα Καραχάλιου, 3η θέση solo seniors Ελενα Κρητικού.

Επίσης ομάδα παιδιών της σχολής, απέσπασε την 4η θέση στην κατηγορία teens contemporary, με 0.60 βαθμούς διαφορά από την 3η θέση. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Δέσποινα Δήμου, Κατερίνα Ηλιάδη, Μιχάλης Ηλιάδης, Μαρία Πιλάτου, Ραχήλ Ρυμενίδη, Δέσποινα Τσιαμανή, Σοφία Κιντά, Κωνσταντίνα Κατσιγιάννη, Γιάννης Τσιώλης, Αγγελος Τσάνι, Σαμπιάνα Τσάνη, Βασιλική – Εφραιμία Παπαδοπούλου και Ανδρομάχη Τσιάνου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Νikki Critchlow υπογράμμισε ότι είναι περήφανη για τους μαθητές της. «Είναι όλοι πολύ καλά και ταλαντούχα παιδιά, που εργάζονται με ομαδικό πνεύμα, βελτιώνοντας διαρκώς την τεχνική τους» είπε. Τόσο η ίδια, όσο και η Κατερίνα Σαρρή καταθέτουν την ψυχή τους στη συγκεκριμένη σχολή, και κάθε νέα διάκριση που προστίθεται, είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Παιδιά με ταλέντο

Οι μαθητές της σχολής «Dance studio» που συμμετείχαν στη διοργάνωση, εντυπωσίασαν τους πάντες με την εξαιρετική τους εμφάνιση και είναι όλοι άξιοι επαίνων, κατά γενική ομολογία, για το ταλέντο και την αφοσίωσή τους στον χορό.

Ο 21χρονος Αλέξανδρος Τσάρας

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τους μαθητές της σχολής, που διακρίθηκαν στις ατομικές κατηγορίες, αρχής γενομένης από τον 21χρονο Αλέξανδρο Τσάρα, ο οποίος διδάσκει break dance στη σχολή και παράλληλα σπουδάζει σύγχρονο χορό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αποσπά πρωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλασικού και σύγχρονου Χορού του Κολλεγίου Αθηνών, και όπως επισημαίνει «ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η φετινή διάκριση». Όνειρό του είναι να συνεχίσει τον χορό και να σταδιοδρομήσει στην Αμερική, διευρύνοντας τους ορίζοντές του.

Η 17χρονη Κωνσταντίνα Καραχάλιου

Η 17χρονη Κωνσταντίνα Καραχάλιου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου στο 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες, καταλαμβάνοντας και στις δύο την πρώτη θέση. Κάνει χορό εννέα, περίπου, χρόνια, παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου, χιπ χοπ, επίσης κλακέτες και μιούζικαλ. «Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί αποδεικνύω στον εαυτό μου τι είμαι ικανή να κάνω» υπογραμμίζει, ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει τον καθοριστικό ρόλο των δασκάλων της στον χορό. Όνειρό της είναι να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό και τον Σεπτέμβριο ανοίγει ο κύκλος σπουδών στο Performers College του Εσσεξ, όπου έγινε δεκτή.

Η 9χρονη Βασιλική - Εφραιμία Παπαδοπούλου

Παιδί – θαύμα είναι η 9χρονη Βασιλική – Εφραιμία Παπαδοπούλου. Μαθήτρια της τετάρτης τάξης στο 6ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας, κάνει χορό από την ηλικία των 3 ετών και δηλώνει λάτρης της ευγενέστερης των τεχνών. Ασχολείται με όλα τα είδη χορού (μοντέρνο, σύγχρονο, μπαλέτο, χιπ χοπ, break dance) και ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό. Τη χαροποίησε πολύ το αποτέλεσμα της συμμετοχής της, κι όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πατέρας της, Μιχάλης Παπαδόπουλος, «όνειρό της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό». Η Βασιλική – Εφραιμία απέδωσε συγκλονιστικά τραγούδι που τιτλοφορείται «Warrior» και το αφιέρωσε στον παππού της, ο οποίος είναι γενναίος μαχητής της ζωής.

Η 18χρονη Ελενα Κρητικού

Η 18χρονη Ελενα Κρητικού, η οποία σπουδάζει Μηχανικός Πληροφορικής στο ΤΕΙ Λάρισας, ανέβηκε επίσης στο βάθρο συμμετέχοντας για πρώτη φορά στον διαγωνισμό. Ασχολείται οχτώ χρόνια με διάφορα είδη χορού, όπως μπαλέτο, μοντέρνο, σύγχρονο, κλακέτες, κομέρσιαλ, χιπ χοπ. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατέκτησα την τρίτη θέση, γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά» αναφέρει η νεαρή χορεύτρια, η οποία δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους συμμαθητές και τις δασκάλες της, Νίκη και Κατερίνα, για την πολύτιμη στήριξή τους. Όνειρό της είναι «να συνεχίσω να χορεύω και να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χορό» υπογραμμίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου