ΤΟΠΙΚΑ

«Οταν η άθληση πάει περίπατο…»

οταν-η-άθληση-πάει-περίπατο-879621

Σημαντικό περίπατο επέλεξαν να πραγματοποιήσουν για μια ακόμα φορά 64 μαθητές και μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν από το σχολείο τους και περπατώντας πλάι στον Κραυσίνδωνα και έθεσαν ως τέρμα του προορισμού τους το – άγνωστο σε πολλούς – εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, στον δρόμο για την Κουκουράβα Πηλίου. Η πορεία τους μάλιστα είχε αρκετούς σταθμούς. Έτσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον παλιό αλευρόμυλο του Καρακίτσου κοντά στο Γηροκομείο, αντιπροσωπευτικό δείγμα υδροκίνητης βιοτεχνίας του προηγούμενου αιώνα, καθώς και το ομώνυμο πέτρινο γεφύρι (γεφυράκι του Γηροκομείου). Στη συνέχεια εξάλλου, η ίδια η διαδρομή τους έφερε μπροστά σε άλλα δυο ιδιαίτερα πέτρινα γεφύρια, του Ζαφρακόπουλου στις Αηδονοφωλιές και του Κουρδίστα λίγο μακρύτερα, φτιαγμένα με μοναδική τεχνική και τα οποία σέρνουν πίσω τους τη δική τους ιστορία το καθένα, καθώς και μνήμες από πολύ παλιότερες και πολύ διαφορετικές εποχές.

Ο ανηφορικός χωμάτινος δρόμος, περνώντας κάτω από τον οικισμό του Αγ. Ονουφρίου και κυριολεκτικά δίπλα από την κοίτη του ποταμού, ήταν μια ευκαιρία για τους περιπατητές να βαδίσουν μέσα στη χλωρίδα της περιοχής, να ανασάνουν το δροσερό αέρα της ρεματιάς, να ακούσουν τους ήχους της φύσης και να διασταυρώσουν τα βήματά τους με αυτά κάποιων λίγων μοναχικών λάτρεων της περιοχής. Η αρχηγός της εξόρμησης- ακούραστη και δυναμική- και τι δεν είχε να τους πει κατά τη διάρκεια του περιπάτου, να τους δείξει, να τους διδάξει.

Στο τέλος της διαδρομής τους περίμενε το μικρό προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου, αρκετά ψηλότερα από εκεί που ξεκίνησαν, για να ξεκουραστούν και φυσικά να θαυμάσουν το τοπίο φωτογραφίζοντάς το. Η επιστροφή στο σχολείο τους βρήκε κουρασμένους μεν, αλλά γεμάτους με ζωντάνια, εικόνες, ήχους, χρώματα… Ένας ιδανικός συνδυασμός σωματικής άσκησης και ψυχαγωγίας, σε χώρο που βρίσκεται τόσο κοντά τους αλλά και που τόσο σπάνια δυστυχώς επισκέπτονται.

Τους μαθητές καθοδήγησε ως αρχηγός του περιπάτου η καθηγήτρια του σχολείου Βασιλική Πατσαρούχα και συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Δέσποινα Μπόγλου, Δέσποινα Λουκίδου και Καλλιόπη Τάσιου Καλλιόπη.

Στον περίπατο συμμετείχαν οι μαθητές:

ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΜΑΡΙΑ, ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ- ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΒΑΛΑΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΡΑΦΑΗΛΙΑ, ΒΟΡΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ, ΓΑΡΔΕΝΙΩΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΓΚΑΝΑΒΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΖΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΖΩΙΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ- ΡΑΦΑΗΛΙΑ, ΚAΡΑΝΙΚΟΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ, ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΤΣΙΑΒΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΚΟΛΑ ΑΝΤΡΙΑΝΑ, ΚΟΛΑ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝΑ, ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΟΤΣΙΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΚΟΥΡΚΟΥΒΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΟΥΤΑΝΤΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΣ ΡΑΦΑΗΛ, ΛΑΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΑΚΡΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΜΑΛΟ ΕΜΙΛΙΑΝΟ, ΜΑΡΡΕΪ ΠΑΥΛΟΣ ΘΟΡΕΝ ΣΚΑΪ, ΜΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΟΣΧΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΠΑΡΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΛΑΪΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΡΕΝΤΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΡΕΠΑΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΕΧΙ ΤΖΕΝΗ, ΣΙΑΡΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ, ΣΙΩΜΟΥ ΚΟΡΑΛΛΙΑ, ΣΚΕΝΤΖΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΚΕΝΤΖΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ, ΣΚΕΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ, ΣΤΕΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΤΡΑΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΦΑΗΛ, ΣΦΕΤΣΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΑΜΠΑΚΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΤΕΓΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΖΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΤΖΗΜΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΤΖΗΜΑ ΜΑΡΙΑ, ΤΟΥΡΣΟΥΓΚΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΤΣΙΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΣΟΥΡΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΥΠΙ ΟΡΤΕΝΙΣΑ, ΦΛΙΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΧΟΥΜΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΧΡΥΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΨΑΡΡΙΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου