ΤΟΠΙΚΑ

Τι απαντά η διευθύντρια της Κιβωτού του Βόλου για τις καταγγελίες

τι-απαντά-η-διευθύντρια-της-κιβωτού-το-879262

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται τις τελευταίες δύο ημέρες το θέμα με την κακοποίηση παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», λόγω της διαρροής στοιχείων της έρευνας που συνεχίζεται από την εισαγγελία Ανηλίκων και την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως φαίνεται, η «βαλβίδα» για την αποκάλυψη όσων συνέβαιναν πίσω από τους τοίχους των δομών και των ιδρυμάτων, άνοιξε αρκετούς μήνες νωρίτερα και αποκάλυψε όλα αυτά τα που γίνονταν εις βάρος των παιδιών.

Από τον Αύγουστο ο Χρόνης Χλίτσιος είχε καταγγείλει δημοσίως όσα συνέβησαν στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμηνιό του Βόλου. Τότε, ο γυμναστής και αθλητής ελεύθερης κατάδυσης που συνεργαζόταν με τη δομή, έμαθε για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών από εργαζόμενο, που είχε φτάσει στη συγκεκριμένη δομή από την Αθήνα.

Ο ίδιος, παρουσιάστηκε στις 18 Αυγούστου στη διευθύντρια της δομής και την ενημέρωσε ότι σκοπεύει να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκεται ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου. Το αποτέλεσμα ήταν να μάθει από το τηλέφωνο, λίγες ώρες αργότερα, ότι απολύεται από την «Κιβωτό».

«Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις» είχε γράψει στην ανάρτησή του στο facebook ο Χρόνης Χλίτσιος, συμπληρώνοντας πως «αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου».

Τι απαντά η διευθύντρια της δομής «Κιβωτός» του Βόλου στις καταγγελίες

Η Ευανθία Καραβοσιάνη ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»:

«Δεν μπορώ να κάνω κάποια τοποθέτηση, γιατί κι εγώ η ίδια δεν έχω κάποια ενημέρωση. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Εισαγγελία ούτε από την Αστυνομία.

«Ό,τι το μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από εσάς. Εμείς εδώ συνεχίζουμε και κάνουμε τη δουλειά μας κανονικά, όπω την κάναμε».

Σχετικά με την περίπτωση του κ. Χλίτσιου και τις αναφορές που είχε κάνει για κακοποίηση ανέφερε η διευθύντρια της δομής:

«Βεβαίως (την γνωρίζω) απλά τώρα δεν μιλάμε για τον κ. Χλίτσιο. Μου αναφέρεστε σε καποιαάλλη περίπτωση. Δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση την δεδομένη χρονική στιγμή.

»Πρώτα μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα πιο σοβαρά και μετέπειτα θα γίνουν κάποιες άλλες δηλώσεις».

Σε ερώτηση στην κα Καραβοσιάνη αν γνωρίζει σε ποιον άνθρωπο μπορεί να αναφέρονται τα παιδιά απάντησε:

«Μα καλά-καλά δεν ξέρω ποιο είναι το παιδί. Σας λέω ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση. Μιλάμε για 300 παιδιά με τις δομές και για 100 – 200 υπαλλήλους. Έιναι κάτι, το οποίο θέλει διερεύνηση.

»Θέλω απλά να ξεκαθαρίσω με τον κ. Χλίτσιο ότι ήταν άλλο γεγονός, ούτε θέλω να μπλέξω το όνομα του κ. Χλίτσιου. Έφυγε, τελείωσε η συνεργασία μας. Στην περίπτωση του κ. Χλίτσιου ως δομή πράξαμε τα απαραίτητα. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Και σε άλλο σημείο η διευθύντρια σημείωσε:

«Καταλάβετε κι εμάς, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να έχουμε να διαχειριστούμε τα παιδιά, τα οποία μας ρωτάνε ”Τι γίνεται;”. Είμαστε εδώ πέρα πόσα χρόνια και μεγαλώνουμε αυτά τα παιδιά.

»Δεν μπορείτε να ξέρετε τι βιώνουμε εμείς καθημερινά».

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε η διευθύντρια της δομής «Κιβωτός» του Βόλου:

«Είναι όλα δημοσιεύματα. Δεν έχει καλέσει κάποιος από την Αστυνομία, από την Εισαγγελία, κάποιος. Δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα».

Δείτε το βίντεο

Πηγή: megatv.com

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου