ΤΟΠΙΚΑ

Στο «κάδρο» και ο π. Αντώνιος

στο-κάδρο-και-ο-π-αντώνιος-878996

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ»

Καταγγελίες σοκ σε βάρος τού επικεφαλής της δομής – Ο 19χρονος τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση – Η γνωριμία στον Βόλο, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Συγκλονίζει η πρόοδος των ερευνών των αστυνομικών αρχών μετά τις καταγγελίες – σοκ για υποθέσεις ασέλγειας και ξυλοδαρμών στην «Κιβωτό». Ο π. Αντώνιος, η ψυχή της φιλανθρωπικής οργάνωσης, βρίσκεται στο επίκεντρο συνολικά δέκα καταθέσεων, που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Σε μία, όμως, από αυτές, του 19χρονου, καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση. Ο πρώην τρόφιμος με τα όσα κατέθεσε άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, δίνοντας λεπτομέρειες για τον π. Αντώνιο και πώς τον προσέγγισε τους δύο πρώτους μήνες της παραμονής του στον Βόλο, απ’ όπου ξεκίνησε ο καταγγελλόμενος Γολγοθάς.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, τα οποία εκτιμάται πως θα προκαλέσουν ραγδαίες εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα, ο 19χρονος καταθέτει ότι ο π. Αντώνιος του έλεγε ότι θα τον βοηθήσει με τη μητέρα του δίνοντάς της κάποιο βοήθημα και τον καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση.

Εκείνο το χρονικό διάστημα, σύμφωνα πάντοτε με την κατάθεσή του στην Αστυνομία, που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», ήταν απομονωμένος από τα υπόλοιπα παιδιά και έκανε το πρόγραμμά του, δηλαδή δουλειά και σχολείο. «Οταν ερχόταν στον Βόλο με έπαιρνε στις βόλτες μαζί του και περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί. Το καλοκαίρι με πήρε μαζί του στο παράρτημα τη Πωγωγιανής για ενάμιση μήνα και εκεί του είπα τα οικογενειακά μου προβλήματα και μας βοηθούσε. Εβαλε τη μαμά μου να μείνει σε σπίτι της «Κιβωτού» μαζί με τον αδερφό μου, όπου μένουν μέχρι σήμερα. Μετά μου πρότεινε να αλλάξω δομή και να πάω στην Καλαμάτα, γιατί η δομή εκεί ήταν καινούργια».

Σοκαριστικές περιγραφές

Ο 19χρονος αναφέρει ότι εκείνο που δεν του άρεσε, όταν πήγε στην Καλαμάτα, ήταν ότι όσο τον πλησίαζε και δενόταν μαζί του, είχε αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετεί. Του έβγαζε τα παπούτσια και του έβαζε τις κάλτσες.

Σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, ο π. Αντώνιος πηγαινοερχόταν στην Καλαμάτα, όπου «άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. Ας πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή ήμασταν μαζί και σηκωνόμουν να φύγω, καθώς έφευγα μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι. Αν και δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση, προσπαθούσα να τη δικαιολογήσω, γιατί και στο μπάσκετ αυτό έκανε. Αυτό γινόταν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στην αρχή, μετά πέντε φορές την εβδομάδα, μετά αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι που έφτασε στο σημείο να γίνεται 15 φορές την ημέρα.

Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο, που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια, που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα», αναφέρει στην κατάθεση – καταγγελία του.

Ο 19χρονος φοβόταν και δεν ήξερε πώς να τον αντιμετωπίσει. «Αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μια μέρα στη θάλασσα δέκα φορές» λέει. Εξαιτίας του γεγονότος ο τρόφιμος δεν ήθελε να μπαίνει στη θάλασσα.

«Αυτός εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω. Επίσης, εκείνο το χρονικό διάστημα στην Καλαμάτα μάς πήγαινε εκδρομές. Σε μια από αυτές στη Μονεμβασιά, πριν τα Χριστούγεννα του 2020, τα βράδια πήγαινα στο δωμάτιό του να του κάνω παρέα. Καθώς βλέπαμε τηλεόραση, ενώ ήταν ξαπλωμένος, μου χάιδευε το κεφάλι και κάποια στιγμή έβαλε το δάχτυλά του μέσα στα ρουθούνια μου. Φρίκαρα και τραβήχτηκα αμέσως και λέγοντας ότι νυστάζω έφυγα από το δωμάτιό του», συνεχίζει.

Η αλλαγή συμπεριφοράς

Ολα άλλαξαν στη μεταξύ τους σχέση από τα Χριστούγεννα του 2020. «Εκανε», καταθέτει ο 19χρονος, «ένα χειρουργείο και επειδή ήθελε ένα παιδί να τον βοηθάει, είπε να έρθω εγώ από την Καλαμάτα. Ετσι, ήρθα στην Αθήνα όπου κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο ήμουν μαζί του. Μόνο δύο ώρες έβγαινα έξω για να πάω τον σκύλο, που τότε είχα, βόλτα. Ούτε η μαμά μου δεν ήξερε ότι είχα γυρίσει στην Αθήνα, δεν της το είχα πει, γιατί ο π. Αντώνιος μου είχε πει ότι θα ήμουν συνέχεια μαζί του, οπότε δεν θα μπορούσα να πάω να τη δω και θα ερχόμουν σε δύσκολη θέση. Αν και έμενα σε ξεχωριστό δωμάτιο, σχεδόν όλη μέρα ήμουν μαζί του για να τον φροντίζω» (σ.σ. αναφέρεται σε πράξεις και περιγραφές, που δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν).

«Με τραβούσε κοντά του συνέχεια κι εγώ τραβιόμουν χωρίς να του πω κάτι και μου είπε «σήκω φύγε». Την επόμενη μέρα που πήγα στο δωμάτιό του, άλλαξε η συμπεριφορά του, με έβριζε, μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά, με αγριοκοιτούσε, λέγοντάς με συνεχώς «βλάκα» και «ηλίθιε», ενώ με έστελνε για δουλειές στο υπόγειο», καταγγέλλει επίσης.

«Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη», λέει ο π. Αντώνιος

Ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας προχθές στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ανυπόστατα ψεύδη, ενώ η πρεσβυτέρα, πρόεδρος του Οργανισμού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα παιδιά, που προχώρησαν σε καταγγελίες, να είναι υποκινούμενα.

«Εχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Εχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, στο πλαίσιο θεραπευτικών παιδαγωγικών προγραμμάτων σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και ότι δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Αντώνιος.

Σε ερώτηση για το εάν πηγαίνει το μυαλό του σε κάποιο πρόσωπο που να έχει σχέση με τις καταγγελίες απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι «δεν γνωρίζουμε τίποτα. Οσα γνωρίζουμε είναι από δημοσιεύματα. Εχουμε πέσει από τα σύννεφα. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα, που εξυπηρετούν τα παιδιά».

Η πρεσβυτέρα από την πλευρά της τόνισε ότι πιστεύει πως υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα.

Εκτίμησε δε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό». «Προσπαθούμε να σταματήσουμε κάποια παιδιά που έχουν πάρει τον κατήφορο» είπε επίσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου