ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για τις Ημέρες Πνευμονολογίας

πρεμιέρα-για-τις-ημέρες-πνευμονολογί-878242

Πρεμιέρα κάνουν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου οι Ημέρες Πνευμονολογίας στον Βόλο. Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε το 1999 και έκτοτε γίνονται κάθε χρόνο, ακόμα και στην πανδημία.

Για 24η χρονιά, από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου θα συζητηθούν λιγότερα θέματα για την πανδημία και περισσότερα για την Πνευμονολογία. Συνεχίζεται η νοσηλευτική ημερίδα και για πρώτη φορά οι φοιτητές ιατρικής θα οργανώσουν την δικιά τους συζήτηση για επίκαιρα θέματα των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος. Με πρωτοβουλία των εξαιρετικών ειδικευομένων της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνεται «διαγωνισμός» γνώσεων με την εθελοντική συμμετοχή ομάδων ειδικών πνευμονολόγων, ειδικευόμενων και φοιτητών ιατρικής.

Θα υπάρχει επίσης βήμα για τους πνευμονολόγους της χώρας που θέλουν να παρουσιάσουν ενδιαφέροντα περιστατικά που αντιμετώπισαν την προηγούμενη χρονιά. Κεντρική θέση στις Ημέρες Πνευμονολογίας έχουν επίσης τα στρογγυλά τραπέζια για τις διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες, τις εξελίξεις στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, τις διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο και διαλέξεις για όλα σχεδόν τα κλινικά και ερευνητικά αντικείμενα της Πνευμονολογίας. Το συνέδριο μας θα κλείσει με μια ιδιαίτερη, αισιόδοξη ματιά στην μεταπανδημική περίοδο με την παρουσίαση κειμένων και έργων ζωγραφικής με θέμα «Κοιτάζοντας το μέλλον με τα μάτια ενός παιδιού».

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στην τελετή έναρξης στις 9μμ θα μιλήσει ο Βολιώτης πνευμονολόγος κ. Βάιος Κυρίτσης με θέμα «40 χρόνια Πνευμονολογία στο Βόλο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου