ΤΟΠΙΚΑ

Προς σύσταση Κοι.Σ.Π.Ε στον τομέα ψυχικής Υγείας Μαγνησίας

προς-σύσταση-κοι-σ-π-ε-στον-τομέα-ψυχική-878205

Το Κέντρο Ημέρα «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» επισκέφθηκαν την Πέμπτη 30 Ιουνίου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κοι.Σ.Π.Ε κος Σωτήρης Κουπίδης από την Αθήνα και ο πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε «ΙΡΙΣ» κος Αλέξιος Καβαδάτος από τη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια συνάντησης με τοπικούς φορείς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του φορέα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «ΔΙΟΔΟΣ» ΑμΚΕ και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Αχιλλοπούλειου Γ.Ν.Β, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Κοιν.Σ.Επ «Δράση και Ενέργεια» , της Κοιν.Σ.Επ «Πορεία Υγείας».

Μέσα από μία ιδιαιτέρως θερμή και γόνιμη αλληλεπίδραση αναδείχθηκε το γνήσιο ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων για τις ανάγκες των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Ακόμη, τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας Μαγνησίας, με στόχο να υποστηριχθούν, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να συμμετέχουν στις διαδικασίες σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω ψυχικών παθήσεων.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν και άλλη συνάντηση τον προσεχή Σεπτέμβριο, προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω τη σύσταση του Συνεταιρισμού και παράλληλα να επικοινωνήσουν χρήσιμες πληροφορίες σε ειδικούς και λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που θα επιθυμούσαν να στηρίξουν το εγχείρημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου