ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ με την επένδυση του LNG στον Βόλο

αντίθετο-το-πασοκ-με-την-επένδυση-του-lng-878120

Συνάντηση με το περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ είχε αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση το ΤΕΕ Μαγνησίας εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νάνσυ Καπούλα και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους μηχανικούς συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα της ακύρωσης των ορίων των οικισμών και της εκ νέου οριοθέτησή τους, όπως και η απόφαση του ΣτΕ, με το ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει τις καθυστερήσεις, αλλά και τις δυσκολίες που προκύπτουν στην οικοδόμηση οικημάτων ή επαγγελματικών τουριστικών χώρων φέρνοντας την περιοχή σε μειονεκτική θέση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που αναφέρθηκε για την ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι κάτοικοι οικισμών του Πηλίου υπέστησαν ζημιές στις πλημμύρες του 2019 και δεν μπορούν να εκδώσουν άδειες ανέγερσης των σπιτιών τους. «Κάποιες φορές πρέπει να ερμηνεύεται ο νόμος με την ουσία του και όχι να ακολουθείται κατά γράμμα» τονίστηκε.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της χωροθέτησης του τερματικού σταθμού FSRU για το LNG. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η θέση του συγκλίνει με αυτή του ΤΕΕ.

«Δεν πρέπει» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «να επιτραπεί η χωροθέτηση εντός του κλειστού Κόλπου του Παγασητικού. Περιβαλλοντικά και τουριστικά είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον επιβαρυμένο τόπο μας. Τα θέματα ασφαλείας, που ανακύπτουν, επίσης συνεπικουρούν στην αρνητική μας θέση».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση έχει τη σύμφωνη γνώμη της. «Το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει είναι πως η χωροθέτηση έχει τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και της παράταξης της ΝΔ, η οποία στον βωμό των ενεργειακών συμφερόντων απαξιώνει έναν ολόκληρο νομό. Η Μαγνησία πρέπει σύσσωμη να αντιδράσει και να απαιτήσει τη συμμετοχή τοπικών φορέων στη γνωμοδότηση του έργου. Η απόφαση για τον τόπο μας δεν πρέπει να ληφθεί σε ένα κλειστό γραφείο της Αθήνας, αλλά μετά από διαβούλευση και σωστή κατάθεση όλων των απαραίτητων αποδεικτικών σε τοπικούς γνωμοδοτικούς φορείς. Η συμμετοχή του κόσμου της Μαγνησίας είναι επιβεβλημένη», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου