ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ Μαγνησίας: «Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννά κέρδη για τους λίγους, φτώχεια για τους πολλούς»

κκε-μαγνησίας-ανυποχώρητος-αγώνας-ε-877741

Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στον Βόλο και οι δήθεν «δεσμεύσεις» διαβεβαιώνουν ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΟΚ, μεθοδικά σχεδιάζει την απόλυτη ικανοποίηση των απαιτήσεων των επιχειρηματικών ομίλων για νέες κερδοφόρες επενδύσεις σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.

Έτσι μόνο ως κοροϊδία και εμπαιγμός μπορούν να χαρακτηριστούν οι τοποθετήσεις της Γενικής Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου, για τους λογαριασμούς ενέργειας, η οποία παρατήρησε ότι είναι «κάτι παραπάνω από αλμυροί»! Αποποιούμενη τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης «πέταξε την μπάλα» στην κερκίδα των Βρυξελλών, κλείνοντας την «στρόφιγγα» για μεγαλύτερη ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, που πλήττονται από τις τεράστιες αυξήσεις στις προμήθειες ενέργειας, πρώτων υλών και μηχανημάτων. Οι υποσχέσεις για προώθηση έργων της πράσινης ανάπτυξης, ως αντίποδα στην ενεργειακή φτώχεια και στην ακρίβεια μόνο σε αφελείς μπορεί να απευθύνονται! Οι μικροί επαγγελματίες και τα λαϊκά στρώματα σήμερα πληρώνουν την στρατηγική της πράσινης μετάβασης, την απελευθέρωση της ενέργειας, το χρηματιστήριο ενέργειας, τις υψηλές τιμές και τις παχυλές επιδοτήσεις του «ταμείου ανάκαμψης» και το ΕΣΠΑ. Οι μόνοι ωφελημένοι από αυτήν την πολιτική είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Επίσης, την ίδια στιγμή που προωθείται με Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ένα ακόμη πεδίο επενδύσεων από κατασκευαστικές εταιρείες, η κυβέρνηση συνεχίζει τις περικοπές και τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, δεν δεσμεύτηκε για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου Βόλου, παρά διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξει πρώτα διαβούλευση»!

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι τοποθετήσεις του κ. Πλακιωτάκη για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Βόλου. Είτε με τη μορφή των υποπαραχωρήσεων είτε με τη μορφή εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου, εντάσσεται στους σχεδιασμούς όλων των κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής της ΝΔ όσο και των προηγουμένων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για την εκποίηση της λαϊκής περιουσίας για κερδοφόρες επενδύσεις από επιχειρηματικούς ομίλους. Οι υποσχέσεις για παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και οι «κλακαδώρικες ιαχές» της δημοτικής αρχής περί ανάπτυξης δήθεν της περιοχής επιχειρούν να «χρυσώσουν το χάπι», να αποκρύψουν το ποιοι είναι πραγματικά κερδισμένοι από την καπιταλιστική ανάπτυξη. Ο λαός έχει πλούσια πείρα από τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικοί οδοί, κ.ά.), που διαρκώς τις χρυσοπληρώνει. Για το βολιώτικο και τον ελληνικό λαό δεν υπάρχει κανένα κέρδος. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουν να είναι χαμένοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, αυτοί που, και την περίοδο της κρίσης και την περίοδο της ανάκαμψης, «πληρώνουν το μάρμαρο». Με τους μισθούς και τις συντάξεις «ψίχουλα», με τα φορολογικά χαράτσια, με την ενεργειακή φτώχεια, με την ανεργία, με κίνδυνο της ζωής τους και από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους (καύση σκουπιδιών, LNG, κ.ά.). Επιπλέον, με τη στρατηγική της μετατροπής και της περιοχής μας σε κόμβο μεταφορών, σε μια απέραντη αμερικανονατονατοϊκή στρατιωτική βάση του και σε Σταθμό Υγροποιημένου Αερίου (LNG) μεγαλώνει η επικίνδυνη εμπλοκή στους ενεργειακούς και πολεμικούς ανταγωνισμούς.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα της περιοχής Βόλου και της Μαγνησίας να μην αποπροσανατολιστούν από τις υποκριτικές φιέστες της κυβέρνησης και από τις ψευτοαντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Να απορρίψουν και να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική που έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη, από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι «επενδυτές». Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να δυναμώσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, για να απαλλαγούν μια ώρα αρχύτερα από το σάπιο σύστημα που γεννά κέρδη για τους λίγους, φτώχεια για τους πολλούς, διαφθορά, σκάνδαλα και πολέμους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου