ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Η μετεμφυλιακή δεξιά εμφανίζεται μέσω των στελεχών της σε Αυτοδιοίκηση και Υπουργεία

πασοκ-μαγνησίας-η-μετεμφυλιακή-δεξιά-877688

Ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Μαγνησία και με όσα έγιναν εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας.

«Δυστυχώς χθες οι πολίτες του Βόλου έγιναν μάρτυρες ενός ακόμη τραγικού πολιτικά γεγονότος που θυμίζει τις σκοτεινές ημέρες της μετεμφυλιακής δεξιάς. Ενώπιον Υπουργού, ο Δήμαρχος Βόλου αναφερόμενος σε τοπικούς δημοσιογράφους της ΕΡΤ Βόλου, τον προέτρεψε να κλείσει την ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ και να τους στείλει με δυσμενή μετάθεση στο Μέτσοβο γιατί κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όμοια λογική με τον Περιφερειάρχη που λόγω δυσάρεστης ερώτησης που δέχθηκε πρόσφατα από δημοσιογράφο και τον απείλησε ότι θα κόψει τα διαφημιστικά κονδύλια στο μέσο που εργάζεται, αλλά με χειρότερες ακόμα προεκτάσεις, ο Δήμαρχος Βόλου το πήγε ένα βήμα παραπάνω. Ο Υπουργός που εκπροσωπούσε τη κυβέρνηση φυσικά δεν τον διόρθωσε γιατί είναι γνωστό το “ερωτικό τρίγωνο” Κυβέρνησης – Δημοτικής Αρχής Βόλου – Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας. Δεν είναι περίοδος να επαναληφθούν οι δηλώσεις του Δημάρχου για Πάτση και να συνεχιστούν με Σπυράκη θα σκέφτηκε…

Την ίδια ώρα που χωρίς καμία κοινωνική διαβούλευση θέλουν να φέρουν την εγκατάσταση LNG στη πόλη και να δέσουν περισσότερο τη χώρα σε λάθος επιλογές ενεργειακών προϊόντων, πάλι ο Δήμαρχος τα έβαλε με τους δημοσιογράφους για να αποσυντονίσει τη τοπική κοινωνία από τα μείζονα θέματα. Επειδή ο Δήμαρχος σίγουρα δεν ξέρει και δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς να του θυμίσουμε πως ήταν την άνοιξη του 1989 όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από τον Δημήτρη Μαρούδα, αναπληρωτή υπουργό Προεδρίας της Κυβερνήσεως και κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Αν λοιπόν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ δεν είναι αντικειμενικοί κατά τον Δήμαρχο, υπάρχουν δημοκρατικοί θεσμοί που η παράταξή μας έφτιαξε για να απευθυνθεί. Αλλά φαίνεται ότι ο κος. Μπέος και οι δημοκρατικές αντιλήψεις απέχουν. Η λογική του θυμίζει Όρμπαν, ασκώντας τα καθήκοντά του υπό μία κατ’ επίφαση δημοκρατική αντίληψη.

Βέβαια ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης που μπροστά στον Δήμαρχο ήπιε το αμίλητο νερό, μετά ήταν λαλίστατος κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκου Ανδρουλάκη. Προσπάθησε να κατηγορήσει τον πρόεδρο για όσα είπε και αποφάσισε για την υπόθεση Καϊλή λέγοντας τον μικρόψυχο και δηλώνοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε πανικό. Το ερώτημα είναι αν πανικοβλήθηκε ο ίδιος αφού αυτά τα έλεγε παρουσία του Βουλευτή Μαραβέγια γνωστό πλέον μέτοχο της ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε. Όσο και να παλεύουν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ την υπόθεση Καϊλή είναι γνωστό ότι αποτελούσε δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας εδώ και καιρό. Αν δεν το πιστεύουν ας ρωτήσουν στις Βρυξέλλες τη Μαρία Σπυράκη που μαζί με την Καϊλή ήρθη χθες η ασυλία τους από το ευρωκοινοβούλιο για παρατυπίες στις αμοιβές των βοηθών τους.

Επίσης θα προτιμούσαμε από τον αξιότιμο κ. Υπουργό να ασχοληθεί με τα ακόλουθα και να αφήσει τα φληναφήματα για τον Πρόεδρο μας, Νίκο Ανδρουλάκη:

  • Μετατροπή του φυλακίου του Αγίου Ιωάννη σε μόνιμο λιμενικό σταθμό καθώς κινδυνεύουν ζωές τη θερινή τουριστική περίοδο, ενώ η αστυνόμευση είναι τουλάχιστον ελλιπής
  • Ανακατανομή των οργανικών θέσεων βάσει οργανογράμματος και αναγκών
  • Στέγαση Λιμενικού Τμήματος της Αγίας Κυριακής Τρικέρων λόγω έξωσης
  • Ενίσχυση των θέσεων σε σταθμούς της Μαγνησίας
  • Επαναπροσδιορισμός μεταθέσεων με συνεκτίμηση οικογενειακής κατάστασης και χρόνια υπηρεσίας, όπως συμβαίνει σε άλλα σώματα ασφαλείας και φορείς δημοσίου

Τα έχουμε γράψει και αναφέρει από τον Ιούλιο σε ανάλογο δελτίο τύπου αλλά δυστυχώς καμία βελτίωση.

Αναφορικά με το λιμάνι, ιδιωτικοποιείται σε μεγάλο ποσοστό και τη χερσαία ζώνη αναλαμβάνει ο Δήμος. Μένει να δούμε πως θα τη διαχειριστεί καθώς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους εκφραστές ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου με τις πιο αυταρχικές αντιλήψεις της παλιάς γνωστής δεξιάς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου