ΤΟΠΙΚΑ

Κώστας Λούλης: Ελλειψη ελέγχου από πλευράς πολιτείας στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

κώστας-λούλης-ελλειψη-ελέγχου-από-πλε-877509

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου και για το παράρτημα του Βόλου. Στο στόχαστρο έχουν μπει εθελοντές, στελέχη αλλά και εξωτερικοί παράγοντες που συνδέονται με τη δομή.

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου, σχολίασε ο επιχειρηματίας Κώστας Λούλης, ο οποίος έχει δωρίσει στη δομή δύο κτίρια.

«Ανήκω στην κατηγορία εκεινών των πολιτών που σέβομαι και εκτιμώ το επίτευγμα του πολιτισμού μας, το ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να τελεσιδικήσει μία υπόθεση και δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που σπεύδουν και βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις πριν τη δικαιοσύνη. Και εγώ είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που εκτίμησα τον πατέρα Αντώνιο και το έργο του, όπως τον εκτίμησαν τόσοι και τόσοι και τον βράβευσε η ακαδημία Αθηνών. Φυσικά, όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης για να πάρουμε μια θέση. Σαφώς είμαι και εγώ στεναχωρημένος για όλα αυτά που συμβαίνουν και σκέφτομαι πάνω από όλα την τύχη των παιδιών, γιατί όσο με προβληματίζει το θέμα της υπόθεσης με προβληματίζει και η έλλειψη του ελέγχου από πλευράς πολιτείας. Γιατί υποτίθεται όλες αυτές οι δομές ελέγχονται από τις περιφέρειες και από ειδική υπηρεσία. Οταν οι εισαγγελείς της χώρας επί 25 χρόνια έστειλαν στην αγκαλιά του πατέρα Αντώνιου, αν δεν κάνω λάθος, κάπου 3.500 παιδιά με εισαγγελική εντολή, αυτό το κράτος δεν είχε το μηχανισμό να επιβλέψει επί 25 χρόνια τίποτα. Τεράστιες ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στο επίσημο κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λούλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου