ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Νοσοκομείο Βόλου

πράσινο-φως-για-τη-μονάδα-ανακουφιστι-877413

Το πράσινο φως για τη δημιουργία της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Νοσοκομείο Βόλου έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στον Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιο Λιούπη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του νέου νομοσχεδίου « Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λιούπης επανέλαβε το αίτημα της κοινωνίας του Βόλου και του Νοσοκομείου για τη δημιουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Αχιλλοπούλειο. Ο κ. Λιούπης τόνισε πως υπάρχει και εκφρασμένο ενδιαφέρον υποστήριξης του έργου από την οικογένεια του Βολιώτη ευεργέτη Λάμπη Τσιμά με 1,3 εκ. ευρώ, ενώ το Νοσοκομείο διαθέτει και την απαραίτητη κτηριακή υποδομή.

Ο Υπουργός απάντησε θετικά στο αίτημα του κ. Λιούπη, επισημαίνοντας πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες μόλις υπερψηφιστεί το Νομοσχέδιο, όπου και θα τροποποιηθεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου, εντάσσοντας τη νέα Μονάδα, προκειμένου να γίνουν και οι απαραίτητες προκηρύξεις προσωπικού. Ακόμη, ο Υπουργός ανέφερε ότι το έργο πέραν της χορηγίας της οικογένειας Τσιμά θα ενισχυθεί και με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό, με τον οποίο συνεργάζονται στενά για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου και όλων των δομών υγείας της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου