ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική κινητοποίηση από τις Μαχητικές και Ελεύθερες

μαζική-κινητοποίηση-από-τις-μαχητικέ-876783
Ανοιχτή συνέλευση για την οργάνωση μιας μαζικής κινητοποίησης στις 25 Νοεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώνουν οι Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου.
Η βία κατά των γυναικών έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Εκατοντάδες περιστατικά βιασμών, κακοποιήσεων, trafficking και γυναικοκτονιών καταγράφονται κάθε χρόνο. Όμως, τα πραγματικά περιστατικά είναι πολύ περισσότερα. Η ανάπτυξη του φεμινιστικού κινήματος έχει δώσει δύναμη σε πολλές γυναίκες – θύματα να σπάνε τη σιωπή. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε όλες και όλοι μαζί, γυναίκες και άντρες, συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και ουσιαστικής στήριξης των θυμάτων της γιατί τα ευχολόγια δεν αρκούν. Την ίδια ώρα χρειάζεται να παλέψουμε για την ανατροπή του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, δηλαδή του καπιταλισμού, που καλλιεργεί και διαιωνίζει την πατριαρχία από την οποία πηγάζει η έμφυλη βία.

«Σας προσκαλούμε στη συνέλευσή μας με θέμα τη σημερινή κατάσταση αναφορικά με την έμφυλη βία και την οργάνωση μιας μαζικής και μαχητικής κινητοποίησης στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Μέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, στις 6μμ, στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος», στο ισόγειο του Θόλου.
Το λινκ για τη συνέλευση στο facebook:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου