ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φιλική νίκη από την άσπρη βούλα για τον Ολυμπιακό Βόλου

φιλική-νίκη-από-την-άσπρη-βούλα-για-τον-876342

Στο ένατο φιλικό προετοιμασίας και το πρώτο στη Νεάπολη, ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε της Ελασσόνας με 1-0 χάρη σε εύστοχο πέναλτι στο 84’ του Σκοπελίτη, το οποίο κέρδισε ο Κατσαγεωργίου. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην ήταν πολύ παραγωγικοί, αλλά ήλεγχαν το ματς και δεν κινδύνευσαν σε καμία περίπτωση ουσιαστικά, καταφέρνοντας να πάρουν μία νίκη γοήτρου από την άσπρη βούλα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διάταξη των ομάδων

Ο Καβουσάκης για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Λάμπος, Θεοδωρόπουλος (πλάγιοι μπακ), Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου (στόπερ) αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα. Ψιάνος, Κυρίτσης και Κόλα ήταν οι κεντρικοί χαφ, ενώ Ντινιωτάκης (δεξιά) και Σκοπελίτης (αριστερά) τοποθετήθηκαν στα άκρα, βοηθώντας τον φορ Αναστασίου.

Για την Ελασσόνα τερματοφύλακας ήταν ο Γούπος, δεξί μπακ ο Καραμούλας και αριστερό ο Κακάμης,ενώ τους δύο στόπερ αποτέλεσαν οι Περτζιόνι και Σουγλής. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής κινούνταν ο Κοντοθανάσης, ο Ντουλάγκ και ο Ματούλας, ενώ οι Γκαμπέτας από τα δεξιά και ο Ιγγλέζος από τα αριστερά ήταν τα στηρίγματα του φορ Κωστούλα.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 6’ από λανθασμένο γύρισμα προς τα πίσω με το κεφάλι του Παπαϊωάννου έπειτα από βολέ του τερματοφύλακα Γούπου υπήρξε προς στιγμή ανησυχία, αφού ο Καβουσάκης ήταν εκτός πορείας της μπάλας, η οποία όμως για καλή τύχη των γηπεδούχων πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι σε κόρνερ.

Στο 13’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καθώς μετά τη συρτή σέντρα του Θεοδωρόπουλου το αριστερό πλασέ στην κίνηση του Ντινιωτάκη, που είχε συγκλίνει σε θέση φορ, πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Στο 20ο λεπτό ο Ντινιωτάκης «τρύπησε» την άμυνα της Ελασσόνας από την αριστερή της πλευρά και μόνος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή προσπάθησε να «σπάσει» για τον Αναστασίου, που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά πρόλαβε σωτήρια ο Περτζιόνι και απομάκρυνε. Τέλος στο 44’ το σουτ του Αναστασίου μπλόκαρε ο Γούπος.

Στο 64’ ο Θεοδωρίδης τροφοδότησε τον Κατσαγεωργίου, που βγήκε σε θέση πλάγια δεξιά απέναντι από τον Γούπο, με το διαγώνιο σουτ του Βολιώτη εξτρέμ να περνά εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι στη δεύτερη πολύ σημαντική φάση για τους γηπεδούχους στο ματς.

Τελικά, στο 83’ ο Κατσαγεωργίου, αφού έκλεψε κοντά στη γραμμή του άουτ και μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε και ο Θεοχάρης καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σκοπελίτης, στέλνοντας τον Γούπο από τη δεξιά γωνία και την μπάλα από την αριστερή. Ετσι έγινε στο 84’ το 1-0, που έμεινε έως το τέλος.

Κι αυτό γιατί η κοντινή προβολή του Καρατσόλη στην τελευταία φάση του αγώνα, καθώς αμέσως μετά ο Θεοχάρης σφύριξε τη λήξη, πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού Β. να τελειώνει τη φάση μετά από συρτή σέντρα του Παπαδήμου.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι σύσσωμη η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε το παρών στο ματς και μάλιστα οι μπασκετμπολίστες έγιναν ένα με τους οργανωμένους και φώναζαν συνθήματα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης (70’ Βρονταράς), Λάμπος (84’ Καρατσόλης), Θεοδωρόπουλος (84’ Παπαδήμας), Σιουμουρέκης (63’ Καμπέρης), Παπαϊωάννου (78’ Γαλανόπουλος), Ψιάνος, Κυρίτσης (58’ Θεοδωρίδης), Κόλα (75’ Σταμπουλής), Ντινιωτάκης (58’ Κατσαγεωργίου), Σκοπελίτης, Αναστασίου

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Γούπος, Κακάμης, Καραμούλας, Σουγλής, Περτζιόνι, Κοντοθανάσης, Γκαμπέτας, Ντουλάγκ, Κωστούλας, Ματούλας (45’ Καραγκούνης), Ιγγλέζος

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Νταμπώσης, Κουκούλης, Σεμερτζίδης, Μπούσιας, Κουρδής, Αγρογιάννης, Γκουντζουρέλας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου