ΤΟΠΙΚΑ

Υλοποιήθηκε η πρόταση Μαραβέγια για τη νέα ειδικότητα «Βοηθών Γενικής Νοσηλείας» στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Βόλου

υλοποιήθηκε-η-πρόταση-μαραβέγια-για-τ-875741

Εγκρίθηκε συμπληρωματικά η λειτουργία ειδικότητας «Βοηθών Γενικής Νοσηλείας» στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Βόλου, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, κατόπιν παρέμβασης του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια προς τον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ειδικότερα, την ανάγκη για τη δημιουργία της νέας ειδικότητας είχε επισημάνει ο βουλευτής στον κ. Πρωτοψάλτη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, με τη συμμετοχή της υποδιοικήτριας του Οργανισμού Γιάννας Χορμόβα. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Μαραβέγια στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ (27.06.22) και συζήτηση με τον διευθυντή κ. Άλκη Κουκουλή και εκπαιδευτικούς της σχολής για τις προοπτικές εμπλουτισμού του περιεχομένου σπουδών με νέες ειδικότητες.

Στη συνάντηση με τον κ. Πρωτοψάλτη, ο κ. Μαραβέγιας είχε αποσπάσει τη δέσμευση τόσο για ανανέωση του εξοπλισμού και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών, όσο για την προσθήκη νέων ειδικοτήτων, κάτι το οποίο συνέβη άμεσα με τη συμπληρωματική έγκριση της νέας ειδικότητας «Βοηθών Γενικής Νοσηλείας».

Οι αιτήσεις για αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Βόλου για το σχολικό έτος 2022-23 θα γίνονται δεκτές από σήμερα Δευτέρα 10/10/2022 έως και 14/10/2022

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1993-2007 (15-29 ετών) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου.

Η ΔΥΠΑ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην Σχολή με το πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στη Σχολή.

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 23,89 € για κάθε ημέρα μαθητείας στο χώρο εργασίας για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα).

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ:

  • Πραγματοποιούν πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση
  • Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα
  • Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό
  • Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
  • Δικαιούνται αναβολή στράτευσης
  • Λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης όσοι πληρούν τις προϋποθέσει

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου