ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα προς τιμήν του Παύλου Φύσσα απευθύνουν οι Μαχητικές και Ελεύθερες

κάλεσμα-προς-τιμήν-του-παύλου-φύσσα-απ-875661

Οι Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου στηρίζουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα σε όλη τη χώρα και λέμε ότι η θέση των Χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή. Η θέση του φασισμού είναι στα σκουπίδια της ιστορίας. Γνωρίζουμε όμως ότι, για να ξεριζωθεί ο φασισμός από κάθε πτυχή της κοινωνίας, χρειάζεται συνεχής αγώνας. Μέσα από τη φυλακή, ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και οι άλλοι επικεφαλής των φασιστών προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να ξαναβγούν στους δρόμους.

Σε πολλές χώρες, διάφορα ακροδεξιά, ρατσιστικά και φασιστικά κόμματα κερδίζουν υποστήριξη και συνιστούν διπλή απειλή για τις εργαζόμενες, τις προσφύγισσες, τις μετανάστριες, τις λεσβίες, τις τρανς γυναίκες, τις συνδικαλίστριες, τις αγωνίστριες των κινημάτων και της Αριστεράς.

Γιατί, εκτός των άλλων, η πατριαρχία, ο σεξισμός και η ομοφοβία είναι στο DNA του φασισμού. Για την ακροδεξιά, η γυναίκα δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναπαραγωγική μηχανή τεκνοποίησης, υποταγμένη στη «φυλή», υποταγμένη στον άντρα και κλεισμένη στο σπίτι.

Να τι γράφει το site «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών» της Χρυσής Αυγής:

«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων.»

Το δικαίωμα στην άμβλωση δέχθηκε επίθεση ή ανατράπηκε σε όλες τις χώρες όπου η ακροδεξιά είτε πήρε την κυβέρνηση είτε κέρδισε μεγάλη υποστήριξη. Κύκλοι της ακροδεξιάς, της δεξιάς και της εκκλησίας αμφισβητούν το δικαίωμα στην άμβλωση και στην Ελλάδα. Αν η Χρυσή Αυγή ή άλλο αντίστοιχο κόμμα έρθει ποτέ στην εξουσία, είναι βέβαιο ότι αυτό το δικαίωμα θα καταργηθεί.

Παράλληλα, οι σεξιστικές και πατριαρχικές αντιλήψεις της ακροδεξιάς θρέφουν τη βία που υφίστανται οι γυναίκες. Καθόλου τυχαία, πολλοί θύτες ενδοοικογενειακής βίας και γυναικοκτόνοι ήταν οι ίδιοι ακροδεξιοί ή φασίστες.

Κατά συνέπεια, το φεμινιστικό κίνημα, όπως και το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα χρειάζεται να συνδεθούν με το αντιφασιστικό κίνημα και να δώσουν από κοινού τη μάχη ενάντια στην ακροδεξιά, το φασισμό και την πατριαρχία. Σε αυτό τον αγώνα μας εμπνέει το παράδειγμα της Μάγδας Φύσσα, της γυναίκας και μάνας, σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου