ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο πέντε μοναχοί

στο-εδώλιο-πέντε-μοναχοί-875577

Ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που τρομοκρατούν και παραπλανούν τον κόσμο, αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, άσκησε η Εισαγγελία Βόλου σε πέντε ρασοφόρους. Οι αντιεπιστημονικές απόψεις, που προωθήθηκαν μέσω του ημερολογίου που εκδόθηκε από μονή του Πηλίου, μετόχι του Αγίου Ορους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας, που έκαναν οι αρχές, μετά από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Τότε που το συγκεκριμένο ημερολόγιο είχε γίνει φέιγ βολάν στα χέρια πιστών, με το περιεχόμενό του να τρομοκρατεί ότι το εμβόλιο για τον covid 19 θα μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζόμπι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκαταρκτική ολοκληρώθηκε με την άσκηση ποινικής δίωξης στον ηγούμενο της μονής και τέσσερις μοναχούς. Ο μόνος που απαλλάσσεται είναι ο ιδιώτης, που ανέλαβε να εκδώσει το συγκεκριμένο ημερολόγιο.

Η συγκεκριμένη μονή υπάγεται στο Αγιο Ορος και αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Το ημερολόγιο τσέπης, που κυκλοφόρησε παραμονές της Πρωτοχρονιάς, περιλάμβανε κείμενο, που απέτρεπε τους πιστούς να εμβολιαστούν, με απόψεις με απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό και τρομοκρατικό περιεχόμενο. Μιλούσαν για εμβόλια που παρήχθησαν από ζωντανά έμβρυα(!) και προειδοποιούσαν για απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες…

Ολα αυτά την ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον σάρωνε στη Μαγνησία και σε όλη τη χώρα με χιλιάδες μολύνσεις και οι γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία έδιναν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές από τη «μέγγενη» του φονικού ιού.

Η συγκεκριμένη μονή του Πηλίου κατά τη διάρκεια των σφοδρών κυμάτων της πανδημίας απασχόλησε αρκετές φορές την επικαιρότητα, καθώς θεωρούταν «ορμητήριο» αντιεμβολιαστών. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των περιορισμών και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας απαγορευόταν η είσοδος στο μοναστήρι σε εκείνους που φορούσαν μάσκα για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

«Σκέψου πριν εμβολιαστείς» ήταν ο τίτλος του κειμένου στις πρώτες και τις τελευταίες σελίδες του ημερολογίου, το οποίο εμπλουτιζόταν με αποσπάσματα δηλώσεων που φέρονται να έκαναν βιολόγος, καθηγητές και δικηγόρος. Επίσης γινόταν επίκληση μελετών και στοιχείων αγνώστου προελεύσεως, με τον συντάκτη του κειμένου να μιλά για ένα σχέδιο, τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» με στόχο την επικράτηση του… Διαβόλου.

«Οποιος φοβάται, ας κάνει όσα εμβόλια θέλει, αλλά να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες, όπως πριν για τη νόσο των πτηνών, πολλά παιδιά παρέλυσαν ή έπαθαν σκλήρυνση κατά πλάκας από τα εμβόλια, το ίδιο παθαίνουν και από τα εμβόλια του ιού» «συμβούλευε».

Και κατέληγε με επίθεση προς πολιτικούς και δημοσιογράφους ότι επιχειρούν πλύση εγκεφάλου, βάζοντας επίσης στο στόχαστρο τους εκκλησιαστικούς άρχοντες. «Η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών το εμβόλιο», σημείωνε.

Οι μοναχοί κλήθηκαν και έδωσαν ανωμοτί εξηγήσεις με τη δικαιοσύνη να αποφασίζει την παραπομπή τους.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καθοριστεί η ημερομηνία της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου