ΤΟΠΙΚΑ

Διενέργεια δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου

διενέργεια-δολωματικών-ψεκασμών-για-874806

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές ότι με βάση τις μετρήσεις των δακοσυλλήψεων, που προέκυψαν από το δίκτυο παγίδων McPhail και την εργαστηριακή αξιολόγηση των αναπαραγωγικών χαρακτηριστικών των ακμαίων του δάκου σε συνδυασμό με το στάδιο ανάπτυξης του ελαιόκαρπου και τις επικρατούσες – αναμενόμενες καιρικές συνθήκες, κρίθηκε απαραίτητη η επέμβαση για την προληπτική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε ορισμένες ελαιοκομικές περιοχές.

Για τον λόγο αυτόν χορηγήθηκαν σχετικές εντολές διενέργειας δολωματικού ψεκασμού στους αναδόχους οικονομικούς φορείς των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, που αφορούν τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων, αρχής γενομένης από χθες, Τετάρτη, για τις ελαιοκομικές περιοχές δημοτικών κοινοτήτων και τοπικών κοινοτήτων, όπως Αγριάς, Δράκειας, Αγίου Λαυρεντίου, Κάτω Λεχωνίων και Άνω Λεχωνίων, Αγίου Βλασίου, Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Πινακατών, Βυζίτσας, Καλών Νερών,. Μηλεών, Νεοχωρίου, Αφετών, Συκής, Αργαλαστής, Μετοχίου, Ξινόβρυσης, Λαύκου, Μηλίνας, Ν. Ιωνίας, Διμηνίου, Αμαλιάπολης, Σούρπης, Πτελεού, Αγ. Θεοδώρων και Αχιλλείου.

Το ίχνος της πορείας ψεκασμού των δέντρων με τη χρήση GPS Trackers καταγράφεται από τα συμμετέχοντα μηχανοκίνητα ψεκαστικά συγκροτήματα στις περιοχές Αργαλαστής, Ξινόβρυσης, Μετοχίου, Λαύκου και Πτελεού, καθώς και τα πεζοπόρα συνεργεία ψεκασμού για τις περιοχές Δράκειας, Αμαλιάπολης και Σούρπης.

Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να μεριμνήσουν για την προσπελασιμότητα των περιφραγμένων ελαιοκτημάτων τους στα συνεργεία ψεκασμού και την κοπή των ζιζανίων για την αποτελεσματική εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού σε όλα τα ελαιοκτήματα (μη συμπεριλαμβανομένων των ενταγμένων στη βιολογική γεωργία).

Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω ψεκαζόμενες περιοχές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου