ΤΟΠΙΚΑ

Καταδρομική «επίθεση» σε κάδους

καταδρομική-επίθεση-σε-κάδους-874044

Eνα τοξικό νέφος καπνού που προκάλεσε συνθήκες ασφυξίας στο κέντρο του Βόλου, ακολούθησε την πυρκαγιά σε κάδους, που έβαλαν άγνωστοι, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Αγίου Νικολάου, μπροστά από τα ΕΛΤΑ Βόλου, χθες το βράδυ.

Ενώ η αγορά ήταν ανοιχτή, η κυκλοφορία στους δρόμους ιδιαίτερα πυκνή εξαιτίας των ημερών, με μία καταδρομική ενέργεια, άγνωστοι με κουκούλες, τράβηξαν τους κάδους που είναι τοποθετημένοι στον πεζόδρομο του Αγ. Νικολάου, τους μετακίνησαν στη συνέχεια στην οδό Δημητριάδος και εναποθέτοντας δίπλα άδεια χαρτοκιβώτια «άναψαν» το φυτίλι.

Οι κάδοι αμέσως παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ έντρομοι καταστηματάρχες και οδηγοί που διέρχονταν την οδό Δημητριάδος εκείνη την ώρα, άρχισαν να φωνάζουν αιφνιδιασμένοι.

Η κυκλοφορία σταμάτησε, ενώ κάποιοι από τους επαγγελματίες με κουβάδες στα χέρια, μέχρι να φτάσει το Πυροσβεστικό, έριχναν νερό για να τιθασεύσουν τις φλόγες και να σβήσουν τη φωτιά.

Στο σημείο έσπευσε επίσης μία διμοιρία των ΜΑΤ, υπό τον φόβο ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες καταδρομικές ενέργειες, που εκτιμάται ότι έγιναν εις ένδειξη διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο αθίγγανο στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποκύψει στα τραύματά του, πριν από λίγες μέρες.

Οι αρχές χθες ήταν από το πρωί σε επιφυλακή, μετά τη δικαστική απόφαση. Να σημειωθεί πάντως πως, στη συνοικία του Αλιβερίου μέχρι αργά το απόγευμα ήταν όλα ήρεμα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου