ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισαν οι μωβ κάδοι από ρούχα και υποδήματα προς ανακύκλωση

γέμισαν-οι-μωβ-κάδοι-από-ρούχα-και-υποδ-873779

Περισσότερους από οκτώ τόνους ρούχων και υφασμάτων ανακύκλωσαν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα οι Βολιώτες, οι οποίοι φαίνεται να αγκάλιασαν τη νέα γραμμή ανακύκλωσης που εγκαινιάστηκε στην πόλη, με την τοποθέτηση μωβ κάδων.

Η πρώτη αποκομιδή από τους μωβ κάδους που τοποθετήθηκαν σε 80 επιλεγμένα σημεία έγινε με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την ιδιωτική εταιρεία που αναδείχθηκε ανάδοχος και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τους κάδους συγκεντρώθηκαν 8.268 κιλά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα.

Ο μεγαλύτερος όγκος ανακυκλώσιμων προέκυψε σε έξι σημεία μέσα στην πόλη και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μιαούλη- Οικονόμου, Ζ. Πηγής – Δ. Πολιορκητού, Ροστώβ – Δευκαλίωνος, επί της Αγίων Αναργύρων, Φιλικής Εταιρείας και Σκουφά και στην οδό Παπαδιαμάντη.

Όπως είναι γνωστό, μωβ κάδοι τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε γειτονιές του Βόλου, όπου οι πολίτες εναποθέτουν τα είδη ένδυσης και υπόδησης που πλέον δεν χρειάζονται στους κάδους. Από τους κάδους συλλέγονται και οδηγούνται στην προ διαλογή. Οσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα διατίθενται στην τράπεζα ρουχισμού που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου για την κάλυψη αναγκών πολιτών που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση. Οσα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν προωθούνται στην ανακύκλωση.

Για το πρόγραμμα έγινε διαγωνισμός, προέκυψε ανάδοχος, ο οποίος ανέλαβε το έργο της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης και υπογράφτηκε σύμβαση.

Βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφτεί ο ανάδοχος εκτός από τα ρούχα που επιστρέφει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο καταβάλλει και αντίτιμο 1.000 ευρώ ανά έτος για συλλογή έως 100 τόνους και επιπλέον δέκα ευρώ ανά τόνο, για κάθε τόνο επιπλέον των 100, ενώ θα αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα αξίας 2.000 ευρώ ανά έτος.

Σημειώνεται ότι στους καλαίσθητους κάδους, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες. Επισημαίνεται ότι εκεί τοποθετούνται μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια, κρεμάστρες, τσάντες, κουβέρτες, πετσέτες, παιχνίδια. Τα ρούχα θα πρέπει να μπαίνουν σε κλειστές σακούλες. Δεν επιτρέπονται απόβλητα, γυαλί, μέταλλα και χαρτί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου