ΤΟΠΙΚΑ

Νέες κάλπες στην εκπνοή του χρόνου

νέες-κάλπες-στην-εκπνοή-του-χρόνου-873306

Νέες κάλπες… στην εκπνοή του χρόνου στήνονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος. Η διορία που δίνει ο Νόμος για τη συνεδρίαση των έξι εσωτερικών μελών, προκειμένου να συνεδριάσουν για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και να εκλέξουν τα εξωτερικά μέλη του συμβουλίου, είναι 15 ημέρες, με την προθεσμία να εκπνέει την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Για τη συγκεκριμένη ημέρα, στις 10:30 το πρωί, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, συγκάλεσε την πρώτη συνεδρίαση των έξι εσωτερικών μελών, οι οποίοι θα αναλάβουν να αξιολογήσουν την εκλογιμότητα των υποψηφίων και να ψηφίσουν τα μέλη που θα συμπληρώσουν το Συμβούλιο Διοίκησης.

Στο Συμβούλιο Διοίκησης έχουν εκλεγεί οι Χαράλαμπος Μπιλλίνης, καθηγητής του τμήματος Κτηνιατρικής, Ιωάννης Θεοδωράκης, καθηγητής στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Γεωργία Ανδρέου, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, Ευριπίδης Μυστακίδης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Νικόλαος Δαναλάτος, καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και Παντελεήμονας Μπάγκος, καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική.

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στους έξι πριν κληθούν να ψηφίσουν για τα πέντε εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τις θέσεις των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου είναι οι εξής 18: Πέτρος Ζενέλης, οικονομολόγος, ελεγκτής επιδοτήσεων δαπανών και φορολογικών ελαφρύνσεων -Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.), Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Σωτήριος Μπούσδρας, ιδιωτικός υπάλληλος (εθελούσια έξοδο από τη Eurobank ως στέλεχος διοίκησης της τράπεζας), Αλέξανδρος Τσίγκας, αφυπηρετήσας καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αχιλλέας Νταβέλης, επιχειρηματίας, Ευάγγελος Γαλούσης, αφυπηρετήσας καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Νικόλαος Τσίχλας, αεροναυπηγός, μηχανολόγος, σύμβουλος σε εταιρείες σε θέματα στρατηγικής και τεχνολογίας, Μιχάλη Τσαούτος, γενικός διευθυντής ΕΨΑ Α.Ε., Νικόλαος Πράντζος, ερευνητής αστροφυσικός στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής Παρισιού, CNRS et Sorbonne Universite, Αθανάσιος Μακρής, διευθύνοντας σύμβουλος της «Μεταλλεμπορική – Θωμάς Μακρής Α.Ε. & Shelter A.E.», Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αδαμαντίνης Λάζαρης, οικονομολόγος, Αθανασία Καπούλα, πολιτικός μηχανικός, Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, ομότιμος καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, Στάθης Γουργουρής, καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Columbia, Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Εμμανουήλ Ρογδάκης, αφυπηρετήσας καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Angeliki Karen Krogfelt, καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών και Περιβάλλοντος του Roskilde University (RUC) και Τηλέμαχος Βαΐτσης, πολιτικός μηχανικός/ διαχείριση έργων/ Ελληνικά Πετρέλαια Διεθνής Συμβουλευτική (Ομιλος HELLENiQ Energy).

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, θα εκλεγούν στις πέντε θέσεις όποιος ή όποιοι από τους υποψηφίους συγκεντρώνουν πλειοψηφία πέντε έκτων. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα συγκληθεί δεύτερη συνεδρίαση κατά την οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν πλειοψηφία τεσσάρων έκτων προκειμένου να εκλεγούν σε μία από τις πέντε θέσεις του συμβουλίου.

Αμέσως μετά από την εκλογή των εξωτερικών μελών, θα κινηθεί η διαδικασία εκλογής νέου πρύτανη. Προς το παρόν η μοναδική γνωστή υποψηφιότητα για τη θέση είναι του καθηγητή κτηνιατρικής, Χαράλαμπου Μπιλλίνη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου