ΤΟΠΙΚΑ

Θρεπτικά παξιμάδια σε τρεις γεύσεις από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

θρεπτικά-παξιμάδια-σε-τρεις-γεύσεις-α-873277

Η καινοτόμος πρωτοβουλία του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να δημιουργήσει μία σειρά θρεπτικών παξιμαδιών επιβραβεύτηκε με τον πλέον εγκωμιαστικό τρόπο στον εθνικό διαγωνισμό οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής «ECOTROPHELIA 2022», στην Αθήνα.

Οι φοιτητές του τμήματος με τη θρεπτική σειρά παξιμαδιών που δημιούργησαν κατάφεραν να λάβουν το τρίτο βραβείο και να διακριθούν μεταξύ εκατοντάδων φοιτητών από τα πανεπιστήμια της χώρας.

Η συγκεκριμένη θρεπτική σειρά παξιμαδιών δημιουργήθηκε σε τρεις διαφορετικές γεύσεις, για κατανάλωση όλη την ημέρα.

Ο διαγωνισμός, στον οποίον διακρίθηκαν οι φοιτητές, εδώ και 12 χρόνια στηρίζεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και αναδεικνύονται οι καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς. Στην τελική φάση του διαγωνισμού έφτασαν 12 ομάδες φοιτητών, οι οποίες παρουσίασαν με πραγματικό επαγγελματισμό τις γευστικές προτάσεις τους, δυσκολεύοντας πολύ το έργο της εθνικής κριτικής επιτροπής. Την ημέρα της βράβευσης λειτούργησε έκθεση με τα διαγωνιζόμενα προϊόντα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να τα γνωρίσει και να τα απολαύσει.

Το 1ο βραβείο, αλλά και το βραβείο για το «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, για το προϊόν Granny’s Wish. Πρόκειται για ένα θρεπτικό shot οσπρίων και λαχανικών που καταναλώνεται και ως dressing.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Το 2ο βραβείο κέρδισε η ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, για το προϊόν My Vefir, vegan ρόφημα τύπου κεφίρ σε τρεις διαφορετικές γεύσεις και σε οικολογική συσκευασία.

Τέλος, το βραβείο για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης / Τμήμα Χημικών Μηχανικών, για το προϊόν Φanies, χορτοφαγικά μπράουνις υψηλής πρωτεΐνης από κόκκινες φακές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου