ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχεί η διασπορά εποχικής γρίπης

ανησυχεί-η-διασπορά-εποχικής-γρίπης-872829

Δυναμώνει ολοένα και περισσότερο σε μικρούς και μεγάλους το «χτύπημα» της εποχικής γρίπης, καθώς καταγράφονται καθημερινά αυξημένα κρούσματα σε παιδιατρικά ιατρεία και όχι μόνο.

Στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου καθημερινά προσέρχονται πολίτες οι οποίοι ζητούν να εξεταστούν. Οι γιατροί δίνουν μάχη με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και καλούν όλους όσους βρίσκονται άνω των 60 χρόνων να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο.

Οκτώ στα δέκα ραντεβού που κλείνονται πλέον σε παθολόγους αφορούν στην εποχική γρίπη, που δείχνει τις άγριες διαθέσεις της νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, επειδή δεν υπάρχει ανοσία.

Ανθρωποι όλων των ηλικιών ταλαιπωρούνται από πυρετό, βήχα, πονόλαιμο και καταρροή. Επειδή τα συμπτώματα εν πολλοίς συμπίπτουν με του κορονοϊού, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχουν μολυνθεί με covid 19, όταν όμως υποβάλλονται σε rapid test η διάγνωση είναι σαφής.

Οι γιατροί εκφράζουν φόβους ότι τις επόμενες εβδομάδες, κυρίως λόγω των εορτών, θα υπάρξει επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων όλων των αναπνευστικών ιώσεων, καθώς επίσης και του κορονοϊού.

Στο Νοσοκομείο Βόλου ήδη οι ασθενείς που νοσηλεύονται από covid 19 ανέρχονται σε 28, με τους υγειονομικούς να στρέφουν το βλέμμα στην περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όποτε ο συγχρωτισμός σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους θα είναι μεγαλύτερος.

Στο μεταξύ, η επιδημιολογική εικόνα στον νομό αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού παραμένει «ασανσέρ» από εβδομάδα σε εβδομάδα, γεγονός που δεν επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν μία αποκρυσταλλωμένη εικόνα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα στη χερσαία Μαγνησία καταγράφηκαν 672 κρούσματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου