ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων

αυξημένα-μέτρα-οδικής-ασφάλειας-για-τ-872810

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας θα αναπτυχθούν σταδιακά από τις 23 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2023, από την Τροχαία, ενόψει της εξόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,

Η εφαρμογή των μέτρων αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, μέσω της διενέργειας τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) με σκοπό την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων καθώς και παραβάσεων, που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονική προσπέραση, κ.λπ., χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης, φθαρμένα ελαστικά).

Παράλληλα θα υπάρξει και καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου