ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο στρατιωτικών του ΓΕΕΘΑ στον Βόλο

κλιμάκιο-στρατιωτικών-του-γεεθα-στον-872726

Στο λιμάνι του Βόλου επισκέφτηκε πριν από δύο ημέρες κλιμάκιο στρατιωτικών από το ΓΕΕΘΑ μαζί με στρατιωτικούς από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, από το Στρατόπεδο Γεωργούλα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το κλιμάκιο των στρατιωτικών είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ενώ επίσης περιόδευσε σε διάφορους χώρους του λιμανιού.

Το αντικείμενο της συνάντησης δεν έγινε γνωστό. Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού, αλλά και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κρατούν «κλειστά τα χαρτιά τους».

Πιθανολογείται πως, στον απόηχο της διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης Ελλάδας- Γαλλίας, «ΑΡΓΩ» 2022, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στον Παγασητικό, οι στρατιωτικοί επιθεώρησαν διάφορους χώρους μέσα στο λιμάνι, το οποίο χρησιμοποιείται κατά καιρούς για να αγκυροβολούν πολεμικά αρματαγωγά, που συμμετέχουν σε διάφορες ασκήσεις, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης με τις νατοϊκές δυνάμεις.

Άλλωστς σκοπός της άσκησης «ΑΡΓΩ 2022» ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και η διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε αντικείμενα αμφίβιων και αποβατικών επιχειρήσεων.

Όπως είναι γνωστό στην άσκηση συμμετείχαν με τμήματα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (ΤΑΞ ΠΖΝ) της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ [1 Τάγμα Πεζοναυτών (ΤΠΖΝ), 1 Ουλαμό Μέσων Αρμάτων (ΟΥΜΑ), 1 Πυροβολαρχία Μέσου Πυροβολικού, Επιτελείς και Συνδέσμους], με Ε/Π AH-64 και CH-47D του Στρατού Ξηράς, με τη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΕΛΛΗ, τα Αρματαγωγά (Α/Γ) ΙΚΑΡΙΑ και ΧΙΟΣ και το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΟΝΤΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού και με Μαχητικά Α/Φ F-16, F-4 και M2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με Επιτελείς και Συνδέσμους.
Οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη σειρά τους συμμετείχαν στην Άσκηση με το Πλοίο Διοίκησης Αμφίβιων Επιχειρήσεων (LHD) FS TONNERRE και τις υπαγόμενες σε αυτό μονάδες και μέσα που αποτελούνταν από 2 αποβατικά σκάφη L-CAT, τμήματα Πεζοναυτών και 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου