ΤΟΠΙΚΑ

«Διαβήματα» των «Φίλων του Νοσοκομείου» για να ανοίξει ο παροπλισμένος ξενώνας

διαβήματα-των-φίλων-του-νοσοκομεί-872709

Δυναμικότερη είναι πλέον η δράση των «Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου», προκειμένου να αρθούν οι αντιδράσεις και να επαναλειτουργήσει ο ξενώνας του εθελοντικού σωματείου, προορισμένος για φτωχούς συνοδούς νοσηλευομένων.

Πρόκειται για συνανθρώπους, που ελλείψει οικονομικής δυνατότητας διανυκτερεύουν σε πεζοδρόμια, παγκάκια, αυτοκίνητα και πιλοτές πολυκατοικιών, για όσο χρονικό διάστημα συγγενικά τους πρόσωπα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Η νέα φάση δράσης των «Φίλων του Νοσοκομείου» εγκαινιάστηκε χθες (προχθές) με συνάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Παπανάτσιου με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του σωματείου Γεωργία Σταγάκη και Δημήτρη Μπάτσιο αντίστοιχα.

Η σύσκεψη κατέληξε σε αποφάσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών αμφίπλευρα, προκειμένου να αρθούν οι αντιδράσεις και της διοίκησης του Νοσοκομείου. Η τελευταία επικαλείται νομικά κωλύματα για να εκπληρωθεί ένας ανθρωπιστικός σκοπός που θα συνεχίσει να επιτελείται με την επαναλειτουργία του ξενώνα.

Η κα Παπανάτσιου τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο σχεδιασμός του νέου οργανισμού έδινε μια νέα πνοή στο ΓΝ Βόλου και στους πολίτες της Μαγνησίας το δικαίωμα να περιμένουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Όμως μετά από την ανάληψη της κυβέρνησης της ΝΔ , o σχεδιασμός αυτός ανατράπηκε με συνέπεια να παρεμποδιστεί η λειτουργία του Ξενώνα Συνοδών Ασθενών

Η πρώην Υπουργός ευχαρίστησε τη διοίκηση των “Φίλων του Νοσοκομείου Φίλου” για τη ζεστή φιλοξενία και δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα τους στο σημαντικό έργο που επιτελούν.

Τις επαφές με εκπροσώπους του κοινοβουλίου θα συνεχίσει το σωματείο να πραγματοποιεί με όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας. Ανυποχώρητο, λέει, θα επιμείνει στους αγώνες του, κινητοποιώντας και την τοπική κοινωνία, «μέχρις ότου καθηλωθεί η αναλγησία και κατανικηθεί η τυπολατρία που εκδηλώθηκαν με το κλείσιμο του ξενώνα», όπως τονίζουν οι «Φίλοι του Νοσοκομείου», ενός σωματείου με άπειρες προσφορές προς το νοσηλευτικό ίδρυμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου