ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμονή μέχρι τον Σεπτέμβριο για εύρεση διαμερισμάτων στον Βόλο

σε-αναμονή-μέχρι-τον-σεπτέμβριο-για-εύ-872455

Στο περίμενε προκειμένου να βρουν προς ενοικίαση διαμερίσματα φοιτητών, των οποίων τα μισθώματα λήγουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, είναι πολλές οικογένειες νέων σπουδαστών στον Βόλο, καθώς τα διαθέσιμα είναι μετρημένα στα δάχτυλα και οι τιμές – φωτιά.

Οι μεσίτες δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα. Γονείς των φοιτητών επισκέπτονται τους επαγγελματίες, όμως οι τελευταίοι δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες τους.

«Πολλά παιδιά που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους θα αφήσουν τα διαμερίσματα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και θα αποχωρήσουν.

Περιμένουμε κι εμείς να διατεθούν προς ενοικίαση, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Σοφία Χαλκιά.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια ακίνητα για φοιτητική στέγη, αλλά είναι λίγα συγκριτικά με τη ζήτηση που υπάρχει. Πολλοί γονείς βρίσκονται στην αναμονή μήπως παρουσιαστούν ευκαιρίες», σημειώνει ακόμη.

Οι γονείς διαμαρτύρονται για τα αυξημένα κόστη των μισθώσεων και τα λειτουργικά έξοδα. «Για εμάς είναι μονόδρομος αυτές οι τιμές και δεν έχουμε άλλη λύση. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που πολλοί περιμένουν να περάσει ο χρόνος και να εξετάσουν στη συνέχεια τι θα κάνουν μήπως μπορέσουν να βρουν ακίνητα με ελκυστικότερα κόστη», προσθέτει.

Αυτή τη στιγμή για διαμέρισμα εμβαδού 50-60 τετραγωνικών μέτρων τα ενοίκια μπορεί να φθάνουν και να ξεπερνούν τα 500 ευρώ, ενώ για διαμερίσματα εμβαδού έως 40 τετραγωνικών μέτρων τα ενοίκια φθάνουν στα 300-400 ευρώ.

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, εάν είναι συντηρημένο, έχει αυτονομία θέρμανσης, εύρυθμη λειτουργία στους εξωτερικούς χώρους.

Οι φοιτητές ζητούν διαμερίσματα στο κέντρο του Βόλου ή σε κοντινή απόσταση από τις Σχολές τους, ώστε να μπορούν να επιστρέφουν σπίτι μετά από έξοδο πεζή και να μη φοβούνται το βράδυ.

Οι οικογένειές τους ζητούν αυτά να έχουν καλή κατανομή στα τετραγωνικά μέτρα για όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή. Επίσης, ζητούν διαμερίσματα άδεια, ώστε οι φοιτητές να μπορούν να τα επιπλώσουν με τις δικές τους προτιμήσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου