ΤΟΠΙΚΑ

Ορίστηκε νέος πρόεδρος στην ΕΒΕΤΑΜ που παρέμενε ακέφαλη επί μήνες

ορίστηκε-νέος-πρόεδρος-στην-εβεταμ-πο-872087

Πλήρης επιβεβαίωση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που σε δημοσίευμα στις 14 Οκτωβρίου έγραφε ότι αναμένεται να οριστεί νέος πρόεδρος στην ΕΒΕΤΑΜ ο Γιώργος Ασημακόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, υπέγραψε την απόφαση και προχθές ο κ. Ασημακόπουλος προήδρευσε με τη νέα του ιδιότητα στο διοικητικό συμβούλιο.

Η πολύπαθη επιχείρηση έχει απασχολήσει τα δύο τελευταία χρόνια τη δημοσιότητα, καθώς το 2020 εμφάνισε παθητικό 1,3 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2019 η ζημία της δεν ξεπερνούσε τα 60.500 ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος που παραιτήθηκε η προηγούμενη πρόεδρος, η οποία μάλιστα δεν είχε υπογράψει την ετήσια έκθεση του Δ.Σ. για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας το 2020.

Δεν είναι υπερβολή να επισημανθεί ότι η ΕΒΕΤΑΜ τα τελευταία χρόνια δεν «στεριώνει» πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο.

Πριν τον ορισμό του κ. Ασημακόπουλου η εταιρεία παρέμενε για αρκετούς μήνες «ακέφαλη», μετά την παραίτηση της Μερόπης – Marie Κατσιουγιάννη –Stridborg, που τα «βρόντηξε» τον περασμένο Μάρτιο, αρνούμενη να υπογράψει τους ισολογισμούς.

Πριν από την κ. Κατσιουγιάννη στον προεδρικό θώκο ήταν o Nικόλαος Σοφιανός, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε. Σε αντίθεση με τους προέδρους, ακλόνητος παραμένει ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Σκιπίωνας Αποστολάκης, επίσης στενός συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και θεωρείται άνθρωπος του υπουργού ανάπτυξης.

Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. είναι ο Ελληνικός Φορέας Πιστοποίησης βιομηχανικών προϊόντων, και συστημάτων διαχείρισης, με πλήρη εργαστηριακή υποδομή για ελέγχους σε μεταλλικά και δομικά υλικά, πυροσβεστήρες, συγκολλήσεις, κεραμικά, πυρίμαχα, καλώδια, φωτιστικά, ρευματοδότες-ρευματολήπτες, πλαστικούς σωλήνες, κλωστοϋφαντουργικά, ενδύματα και παιχνίδια.

Προσφέρει υπηρεσίες ελέγχου σύμφωνα με τη νομοθεσία σε ανελκυστήρες, ανυψωτικά μηχανήματα, δοχεία πίεσης, οχήματα μεταφοράς επικινδύνων υλικών, χιονοδρομικά & καταδυτικά κέντρα, παιδότοπους & παιδικές χαρές, υπηρεσίες αξιολόγησης ξενοδοχείων & υπηρεσίες ΕΞΥΠΠ.

Πραγματοποιεί περιβαλλοντικές μετρήσεις και χημικές αναλύσεις σε νερό και απόβλητα και εκπονεί μελέτες για την αδρανοποίηση, διάθεση και αξιοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων.

Η ΕΒΕΤΑΜ διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία και πραγματοποιεί συστηματικά εφαρμοσμένη τεχνολογική έρευνα σε συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και λειτουργεί Εργαστήρια δοκιμών και ελέγχων στον Βόλο, τη Ριτσώνα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου