ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία

ρεκόρ-ραντεβού-στα-εξωτερικά-ιατρεία-872047

Μετά τα σφοδρά κύματα της πανδημίας του κορονοϊού τα εξωτερικά ιατρεία, αλλά και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου καταγράφουν και πάλι υψηλή επισκεψιμότητα.

Μετά τα αυστηρά μέτρα και το πλαφόν που είχε τεθεί στον αριθμό των επισκεπτών, πλέον επί καθημερινής βάσης υπολογίζεται ότι 370 άτομα προσέρχονται, για να εξυπηρετηθούν από τους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Με βάση αυτούς τους ρυθμούς εκτιμάται πως ο αριθμός των ασθενών αναμένεται να ξεπεράσει τον περυσινό, αφού μόνο για το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οι ασθενείς που συνολικά επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο ανέρχονται στους 92.289.

Από αυτούς οι 45.692 ασθενείς απευθύνθηκαν στα Επείγοντα, οι 46.186 στα εξωτερικά ιατρεία και οι 411 στα απογευματινά.

Αντίστοιχα το 2021 η επισκεψιμότητα στο Νοσοκομείο είχε μειωθεί στους 93.083 ασθενείς, δηλαδή κατά μέσο όρο ο αριθμός των ασθενών καθημερινά που μετέβαιναν στα εξωτερικά, τα επείγοντα και τα απογευματινά ιατρεία ήταν 255 άτομα.

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα πριν ο κορονοϊός «χτυπήσει την πόρτα» της χώρας. Για παράδειγμα το 2018 το σύνολο των ασθενών που μετέβηκαν στο Νοσοκομείο ανήλθαν στους 171.742, δηλαδή κατά μέσο όρο 470 άτομα καθημερινά.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η πανδημία επηρέασε σε ένα σημαντικό βαθμό την επισκεψιμότητα. Οι πολίτες την περίοδο που η Μαγνησία «έβραζε» από μολύνσεις κορονοϊού, υπήρχαν τα μέτρα του lockdown το Αχιλλοπούλειο ήταν ένας χώρος που τον προσέγγιζαν δύσκολα και μόνο εφόσον υπήρχε πολύ μεγάλη ανάγκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2019 και το 2020, καθημερινά το σύνολο των ασθενών που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν ξεπερνούσε τους 250. Η επισκεψιμότητα πάντως στα εξωτερικά ιατρεία είναι ιδιαίτερα αυξημένη πάλι και για έναν επιπρόσθετο λόγο.

Πολλοί πολίτες εξαιτίας οικονομίας στενότητας επιλέγουν το Αχιλλοπούλειο για έλεγχο της υγείας τους. Το μεγαλύτερο όγκο δέχονται παθολόγοι, ορθοπεδικοί, χειρουργοί και νευροχειρουργοί, ενώ αυξημένη κίνηση καταγράφεται επίσης στους ωρυλά, αλλά και το οδοντιατρείο του νοσοκομείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου