ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με την Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχε ο Χρ. Τριαντόπουλος

συνάντηση-με-την-βαγγέλη-μεϊμαράκη-εί-871340

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαχείριση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, καθώς την παρούσα στιγμή αυτός κρίνεται ιδιαίτερα αδύναμος – σε μία περίοδο, μάλιστα, που εξαιτίας της κλιματικής κρίσης έχουν αυξηθεί σε συχνότητα και βιαιότητα τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας, καθώς και η υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου στη Μαγνησία, έπειτα από τη σχετική ανακοίνωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε σχετικά: «Την Τετάρτη, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στο γραφείο του στη Βουλή των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη σημασία της ανάδειξης και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του ζητήματος του μεγάλου δημοσιονομικού κόστους που επωμίζονται κράτη μέλη, όπως η Ελλάδα, από τη διαχείριση των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, όπως αυτές αποτυπώνονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα και σε φυσικές καταστροφές. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να εστιάσουμε και στην εσωτερική πολιτική σκηνή και δη στην υποψηφιότητά μου στη Μαγνησία στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση, όπως είναι πάντα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συμμετοχής και ομιλίας του Υφυπουργού, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με θέμα «Μία Ευρωπαϊκή προσέγγιση στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», τον συντονισμό και την επιμέλεια της οποίας είχε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου