ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν λείπουν φαρμακευτικά σκευάσματα»

δεν-λείπουν-φαρμακευτικά-σκευάσματ-871113

Με αφορμή προχθεσινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με θέμα «Κατήγγειλε ότι δεν είχε αναισθητικό το ΤΕΠ του Νοσοκομείου» η διοίκηση του ΓΝ Βόλου Αχιλλοπούλειο διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός και επισημάνει ότι δόθηκε εντολή να γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όπως προκύπτει από γραπτές εξηγήσεις του διευθυντή και της προϊσταμένης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών δεν παρατηρείται επ΄ ουδενί έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων. Κανένας ιατρός και καμία νοσηλεύτρια δεν νομιμοποιείται να ζητεί σκεύασμα απ΄ τον ασθενή και κανένας ασθενής δεν νομιμοποιείται να φέρει φαρμακευτικά σκευάσματα από την οικία του. Για τον λόγο αυτό έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Το ΓΝ Βόλου Αχιλλοπούλειο διαθέτει σύγχρονα και εξειδικευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα και όχι παρωχημένων εποχών και δεν παρουσιάζονται καθόλου ελλείψεις. Αλλωστε η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου του έτους 2015 με προϋπολογισμό 12.206.145,28 αποτελεί παρελθόν, εφόσον ο τωρινός προϋπολογισμός ανέρχεται πλέον στο διπλάσιο ποσό. Η δύναμη δε του Νοσοκομείου το έτος 2018 ανερχόταν σε 729 άτομα, ενώ σήμερα ανέρχεται σε 984 άτομα.

Οσον αφορά στη συγκεκριμένη ασθενή, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το ηλεκτρονικό σύστημα του Νοσοκομείου, προσήλθε στη γραμματεία των ΤΕΠ στις 20:09 και εξετάσθηκε άμεσα.

Πρόσθετα θεωρούμε ότι ο χώρος του Νοσοκομείου είναι ιερός, που πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει και δεν επιτρέπεται σε κανένα να κερδοσκοπεί εις βάρος του και να το δυσφημίζει, αλλά ο καθένας πρέπει να ενισχύει με κάθε τρόπο το Νοσοκομείο της πόλης μας. Ισως τελικά ορισμένοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» τονίζεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου