ΤΟΠΙΚΑ

«Άμεση επίλυση των προβλημάτων στις υποδομές του 14ου και 19ου Δ.Σ. Βόλου»

άμεση-επίλυση-των-προβλημάτων-στις-υ-871080

Το 14ο και 19ο Δημοτικά σχολεία Βόλου είναι συστεγαζόμενα και αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του πόλης. Φιλοξενούν καθημερινά περίπου 350 μαθητές και 50 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στην πραγματικότητα στοιβάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου δεν διασφαλίζονται οι απαραίτητοι όροι, τόσο για την παιδαγωγική και μορφωτική διαδικασία όσο και για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών.

Εδώ και πολλά χρόνια, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις εκπαιδευτικών και γονιών και τις γραπτές αναφορές στη δημοτική αρχή Βόλου από τους διευθυντές των σχολείων, αυτή δεν έχει προχωρήσει στην επίλυση μιας σειράς σοβαρότατων προβλημάτων. Η στάση της δημοτικής αρχής αποτελεί ακόμη μια απόδειξη των πολιτικών επιλογών της. Τα προβλήματα σχολικής στέγης και των απαραίτητων σχολικών υποδομών δεν είναι «επιλέξιμα», αφού κύριος προσανατολισμός της είναι η ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, που τους στηρίζει με κάθε τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το μαρμάρινο προαύλιο του 14ου Δ.Σ., εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάζει μεγάλη καθίζηση με αποτέλεσμα το όμβρια ύδατα που συγκεντρώνονται από όλη τη σκεπή του κτιρίου μέσω των υδρορροών να κατευθύνονται προς τα θεμέλια του σχολείου με κίνδυνο διάβρωσή τους.
  • Η πόρτα της αυλής του σχολείου, από την οποία εισέρχονται οι μαθητές έχει ανεπαρκές πλάτος, κάνοντας ιδιαίτερη επικίνδυνη την είσοδο και έξοδο των μαθητών του σχολείου. Επιπλέον χρειάζονται οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδό Αθ. Διάκου, ώστε να είναι ασφαλής η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο.
  • Το υπόγειο του 19ου Δ.Σ. σε κάθε δυνατή νεροποντή πλημμυρίζει με νερά της αποχέτευσης του σχολείου λόγω κάποιας κακής κατασκευής στον αγωγό της αποχέτευσης δημιουργώντας μια επιπλέον εστία μόλυνσης.
  • Ο αύλειος χώρος του σχολείου δεν έχει τις κατάλληλες κλίσεις για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα σε δυνατές νεροποντές να πλημμυρίζουν χώροι του σχολείου.
  • Ένα τμήμα της αυλής που είναι επιχωματωμένο χρειάζεται επικάλυψη με κατάλληλα υλικά, γιατί με την παραμικρή βροχόπτωση μετατρέπονται σε λασπότοπο όλοι οι χώροι του σχολείου.
  • Τα γήπεδα του σχολείου χρειάζονται ανακατασκευή και αναδιάταξη, με την κατασκευή τριών (3) «μονών» γηπέδων καλαθοσφαίρισης και δύο (2) γηπέδων «μίνι» πετοσφαίρισης, σύμφωνα με σχετικό σχεδιάγραμμα που έχουν καταθέσει στην τεχνική υπηρεσία οι γυμναστές του σχολείου.
  • Για τον υπόγειο χώρο του σχολείου κρίνεται απαραίτητη η αλλαγή χρήσης του σε γυμναστήριο για την κάλυψη των αναγκών άθλησης. Μέχρι τώρα έχει χρήση αποθήκης, διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, ώστε να εξασφαλιστεί με αυτόν τον τρόπο ένας κατάλληλος κλειστός χώρος άθλησης.
  • Είναι αναγκαία η δημιουργία μιας τουαλέτας Α.Μ.Ε.Α σε κατάλληλο ημι-υπαίθριο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στα δυο διδακτήρια, ιδανικός για αυτή τη χρήση, δίνοντας τη δυνατότητα στο σχολείο μας να εξυπηρετεί άτομα με Αναπηρία.
  • Τα ξύλινα παράθυρα στην παλιά αίθουσα (από το 1955) του σχολικού συγκροτήματος που αξιοποιείται για τη σίτιση των μαθητών του ολοήμερου είναι κατεστραμμένα και υπάρχει άμεση ανάγκη αντικατάστασής τους.

Ερωτάται η Δημοτική αρχή Βόλου:

Πότε θα ξεκινήσουν οι τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές του σχολείου, την διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στο 14ο και 19ο Δ.Σ. Βόλου, τη βελτίωση των συνθηκών για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής αλλά και τη καλύτερη κάλυψη των αναγκών Ατόμων με Αναπηρία;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου