ΤΟΠΙΚΑ

Μιχ. Τρεμόπουλος: «Θα είμαστε παρόντες στις εκλογές»

μιχ-τρεμόπουλος-θα-είμαστε-παρόντες-870805

Επαφές στον Βόλο με πολίτες και συλλογικότητες, που οι θέσεις τους εκφράζουν τις αρχές της οικολογίας, είχε ο εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης Πράσινοι, πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Τρεμόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε πως οι Πράσινοι είναι ένα κόμμα που προσπαθεί να δικτυωθεί στην ελληνική κοινωνία, με ενωτικό πρόσημο και στόχο την αυτονομία της πολιτικής οικολογίας.

Ο πρώην ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές οι Πράσινοι είναι έτοιμοι να κατεβάσουν συνδυασμούς σε όλη την επικράτεια και δήλωσε αισιόδοξος ότι στην επόμενη Βουλή θα εκπροσωπηθούν, φέρνοντας ως παράδειγμα την αποδοχή που έχουν οι θέσεις της κίνησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αντίστοιχα κόμματα έφτασαν να συγκυβερνούν.

Σχετικά με τις πολιτικές συνεργασίες ο κ. Τρεμόπουλος υπογράμμισε πως «για εμάς υπάρχει μια ατζέντα που καθορίζει τις προγραμματικές μας θέσεις. Συνεργασίες που ορίζει τέτοιου είδους προγραμματική συμφωνία είναι αδύνατον να γίνουν. Πολύ περισσότερο προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά, γιατί όπου οι Πράσινοι συνεργάζονται, αυτό προέκυψε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και διατύπωση της συμφωνίας ενός κοινού προγράμματος. Χωρίς τέτοιο πρόγραμμα οι Πράσινοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν να συμμετέχουν» ξεκαθάρισε.

Ο ίδιος έκανε ακόμη αναφορά στα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης και του κύματος πληθωρισμού, αλλά και στην κλιματική κρίση και τις πράσινες πολιτικές.

«Το κόμμα των Πράσινων τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά με σχέδιο», σημείωσε ο κ. Τρεμόπουλος και υποστήριξε ότι υπάρχουν λύσεις ενεργειακής αυτάρκειας.

«Λέμε «ναι» στις ΑΠΕ και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά με άλλους τρόπους που δεν συκοφαντούν την ίδια τη μορφή ενέργειας» πρόσθεσε.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως στο πλαίσιο των επαφών του στον Βόλο ο κ. Τρεμόπουλος είχε συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και συζήτησε για τα θέματα που αφορούν στη ρύπανση του περιβάλλοντος και στην καύση σκουπιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου