ΤΟΠΙΚΑ

Επένδυση στον Αλατά: Περαιτέρω διερεύνηση των όρων της σύμβασης

επένδυση-στον-αλατά-περαιτέρω-διερεύ-870797

Στην περαιτέρω νομική διερεύνηση των όρων της σύμβασης για την επένδυση στον Αλατά θα προχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Η Οικονομική Επιτροπή συζήτησε χθες την ειδική γνωμοδότηση του νομικού της συμβούλου Σπύρου Δεσύλλα, που εισηγήθηκε οριστική διάρρηξη της μισθωτικής σχέσης με την εταιρεία λόγω χρεών.

Η εταιρεία οφείλει στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ποσό ύψους 120.000 ευρώ από ενοίκια που δεν κατέβαλε από το 2013 και μετά.

Στην Οικονομική Επιτροπή επισημάνθηκε πως εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που υπήρχαν για την επένδυση, τα οποία αφορούσαν στους όρους δόμησης και το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης της περιοχής.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση του νομικού συμβούλου και ζητεί επιπλέον συμπληρωματικά στοιχεία από τον δικηγόρο για να αποφασίσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Συγκεκριμένα θα διερευνήσει περαιτέρω τους όρους της σύμβασης για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες με τελεσίγραφο στην εταιρεία για αποβολή από το μίσθιο ή θα διεκδικήσει με άλλο τρόπο τα οφειλόμενα μισθώματα.

Εκείνο που προέχει για την Οικονομική Επιτροπή, καθώς στη συνέχεια το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, είναι να προστατευθούν τα συμφέροντα της περιοχής, καθώς τα οφειλόμενα ενοίκια είναι βεβαιωμένα κανονικά και εκτιμάται πως στο οικονομικό κομμάτι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι διασφαλισμένος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δεσύλλας εισηγήθηκε διάρρηξη της μισθωτικής σχέσης μεταξύ του Δήμου Νοτίου Πηλίου και της United 5 Development Ανώνυμης Ξενοδοχειακής Τουριστικής Εταιρείας για την επένδυση τουριστικού καταλύματος κλαδικού τύπου πέντε αστέρων δυναμικότητας 950 κλινών στη νησίδα Αλατάς.

Ο νομικός σύμβουλος ζήτησε εξουσιοδότηση για νομικές ενέργειες αποβολής της εταιρείας από το μίσθιο λόγω χρεών, φρονώντας πως ο δήμος πρέπει να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά του.

«Πριν την έναρξη των εξωδικαστικών ενεργειών και πριν τη διαδικασία εμπλοκής του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην κατά τη γνώμη μου διάρρηξη της μισθωτικής σχέσης, φρονώ ότι η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συναποφασίσουν για τα νομικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, δίνοντάς μου ξεκάθαρη εντολή και εξουσιοδότηση για να προβώ σε δικαστικές αλλά και εξωδικαστικές ενέργειες», σημείωνε μεταξύ άλλων στη γνωμοδότησή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου