ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη από φορείς αναζητεί η Μητρόπολη

στήριξη-από-φορείς-αναζητεί-η-μητρόπο-870779

Στην οικονομική στήριξη των τοπικών φορέων προσβλέπει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για τη συνολική αποπεράτωση της αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου στον Βόλο. Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου αποτέλεσε για τον κ. Ιγνάτιο μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απευθυνθεί δημοσίως χθες, μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων, στην ανάγκη να ολοκληρωθεί αφενός το έργο, αφετέρου να διασφαλιστούν οι πόροι για την αποκατάσταση της κατακόμβης του κτιρίου, όπου φιλοξενούνται το Κέντρο Σίτισης «Δος ημίν σήμερον», καθώς επίσης το πνευματικό κέντρο του ναού και διάφορες κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις του.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του έργου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ολοκλήρωση, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια τόνισε τα εξής: «Με τη βοήθεια του Θεού και χάρη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώθηκε μια πρώτη φάση των εργασιών και ο ναός εμφανίστηκε και πάλι στην παλιά του δόξα, καθαρός και με νέα κεραμοσκεπή στα σημεία, όπου έγιναν οι παρεμβάσεις, με τα μάρμαρα να απαστράπτουν, γεγονός που αποκαλύπτει ότι οι πρόγονοί μας έκτισαν έναν αριστουργηματικό ναό. Ομως, χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά. Κατ’ αρχάς, στον υπόγειο χώρο του ναού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, λόγω της γήρανσης των υλικών και της υγρασίας, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Η κατάσταση δεν είναι επικίνδυνη, για την ώρα, αλλά θα γίνει αν αδιαφορήσουμε και εγκαταλείψουμε. Και βεβαίως, πρέπει να ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο έργο στην οροφή του ναού, του οποίου η μελέτη εντός των ημερών θα είναι έτοιμη και υπάρχει η δέσμευση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για τα έργα που απαιτούνται στον μητροπολιτικό μας ναό και ελπίζουμε και σε χορηγίες, στη βοήθεια του Δήμου Βόλου, καθ’ ότι ο Αγιος Νικόλαος είναι ο ναός του Δήμου, σε συνδρομή των πιστών και βέβαια σε περαιτέρω πρόγραμμα της Περιφέρειας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου.

Σημειώνεται πως η πρώτη φάση του έργου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ εκτελέστηκε, με επιβλέποντα, εκ μέρους του ναού, τον πολιτικό μηχανικό Γεώργιο Καρύδη.

Οπως ενημερώνει η ΙΜΔ τις επόμενες ημέρες το εκκλησιαστικό συμβούλιο του μητροπολιτικού ναού θα καταθέσει την απαιτούμενη μελέτη για τη δεύτερη φάση του αντίστοιχου έργου, που θα αφορά στο ανατολικό κομμάτι του ναού, έργο που επίσης θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επίσης υπολείπεται η τρίτη φάση του έργου, που θα αφορά στον κεντρικό τρούλο του ναού και τα πέριξ αυτού, καθώς και τη βόρεια πλευρά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου