ΤΟΠΙΚΑ

Εξωραΐζεται η πλατεία Ανω Λεχωνίων

εξωραΐζεται-η-πλατεία-ανω-λεχωνίων-870083

Στον εξωραϊσμό της πλατείας Ανω Λεχωνίων προχωρά ο Δήμος Βόλου, με παρεμβάσεις προϋπολογισμού 28.000 ευρώ. Σήμερα η πλατεία της περιοχής παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Το σιντριβάνι είναι εκτός λειτουργίας, τα παρτέρια παρουσιάζουν ρωγμές και καταρρεύσεις, ενώ φθορές υπάρχουν στα ξύλινα κάγκελα και τα παγκάκια χρειάζονται αντικατάσταση.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία ο Δήμος Βόλου θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση. Το έργο δηλαδή θα εκτελεστεί από την περιφέρεια για λογαριασμό του Δήμου Βόλου.

Μάλιστα του όρους του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης ενέκρινε στη χθεσινή συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης, επισκευών και αισθητικής αναβάθμισης στο χώρο της πλατείας του οικισμού Άνω Λεχωνίων. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν εργασίες καθαίρεσης του κεντρικού, κυκλικής κάτοψης, κατασκευασμένου από οπλισμένο σκυρόδεμα και επενδυμένου με πέτρα σιντριβανιού και εργασίες επισκευής των παρτεριών που παρουσιάζουν ρωγμές και καταρρεύσεις. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκρίζωσης των υφιστάμενων κορμών ήδη κομμένων δέντρων και μεταφορά πέντε φωτιστικών σωμάτων και σιδηροϊστών. Παράλληλα, θα γίνουν αποκαταστάσεις των επιστρώσεων της πλατείας με πλάκες Πηλίου και κυβόλιθους, τόσο στην επιφάνεια του σιντριβανιού που θα καθαιρεθεί όσο και στα σημεία, όπου υπάρχουν φθορές. Τέλος, προβλέπεται αντικατάσταση των φθαρμένων ξύλινων κιγκλιδωμάτων στο υπερυψωμένο δώμα στη δυτική πλευρά της πλατείας και επτά ξύλινων καθιστικών.

Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα υπογραφτεί και για τη συντήρηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μικροθηβών, που επίσης είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 22.320 ευρώ.

Πρόκειται για δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, ο αγωνιστικός χώρος του οποίου παρουσιάζει στο μεγαλύτερο ποσοστό της έκτασής του ανάπτυξη ζιζανίων. Παρατηρούνται επίσης εδαφικές ανωμαλίες σε όλη την έκταση του αγωνιστικού χώρου, που μάλιστα χαρακτηρίζονται επικίνδυνες για τον τραυματισμό των παικτών. Επίσης διαπιστώθηκε ότι το εξαιτίας της χρόνιας χρήσης δεν μπορεί να αναπτυχθεί το ριζικό σύστημα του χλοοτάπητα με αποτέλεσμα και πάλι την πρόκληση τραυματισμών των παικτών και τη μη ομαλή αποστράγγιση των ομβρίων.

Στο πλαίσιο του έργου θα ξηλωθεί ο χλοοτάπητας, θα γίνουν διαμορφώσεις κλίσεων για τον αποστραγγισμό του γηπέδου, θα εγκατασταθεί νέο αρδευτικό δίκτυο, αποκατάσταση και διαμόρφωση του εδάφους, πριν γίνει η νέα σπορά.

Δημοπρασία για το κατάστημα της πλατείας Ελευθερίας

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε οι όροι για τη δημοπρασία που θα γίνει για την εκμίσθωση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία Ελευθερίας.

Εχουν προηγηθεί δύο άγονες διαδικασίες μέσα στο Νοέμβριο και η καφετέρια – αναψυκτήριο βγαίνει εκ νέου σε δημοπρασία. Πρόκειται για κατάστημα 92,91τ.μ. με στέγαστρο. Η δημοπρασία θα είναι φανερή και προφορική. Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε οκτώ χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στο ποσό των 15.000 ευρώ τον χρόνιο ή 1.250 ευρώ τον μήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου