ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

αναστάτωση-λόγω-ηλεκτρολογικής-βλάβ-869681

Στο ΚΥ Βελεστίνο, υπήρξε βλάβη στο ηλεκτρολογικό δίκτυο, η οποία αποκαταστάθηκε μερικώς, ωστόσο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε προκάλεσε αναστάτωση

Μία ηλεκτρολογική βλάβη σε ένα τμήμα του κτιρίου που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία της δομής, καθώς έπρεπε να μεταφερθούν στις υπόλοιπες αίθουσες του κτιρίου, δραστηριότητες όπως ο εμβολιασμός, κ.α..

Το πρόβλημα που ανέκυψε έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά της 5ης ΥΠΕ, με τον κ. Σερέτη, διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας λίγο αργότερα να επιβεβαιώνει μεν ότι υπήρξε βλάβη η οποία προέκυψε από διακοπή ρεύματος στην περιοχή και ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συντήρηση φαρμάκων και άλλου υγειονομικού υλικού, όπως υπαινίχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μιλώντας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας Γιάννη Γατή που υπηρετεί στο ΚΥ Βελεστίνο, υπήρξε πράγματι βλάβη στο δίκτυο, η οποία όμως μπορούσε να αποκατασταθεί μερικώς, καθώς η εταιρεία με την οποία έχουν σύμβαση τα Κέντρα Υγείας εδρεύει στην Αθήνα και παραμονή πρωτοχρονιάς δεν υπήρχαν διαθέσιμοι ηλεκτρολόγοι για να συνδράμουν στην αποκατάσταση. Ο τεχνικός που διαθέτει η δομή ανέλαβε να δώσει μία προσωρινή λύση, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα να αποκατασταθεί συνολικά η βλάβη.

«Τουλάχιστον για τεχνικές βλάβες θα πρέπει οι συμβάσεις να γίνονται με εταιρείες στη Θεσσαλία, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση», ανέφερε συνεχίζοντας ο κ. Γατής, διαβεβαίωσε όμως ότι μετά τις προσωρινές τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν αποκαταστάθηκε το σύστημα θέρμανσης, ενώ δεν υπήρξε απολύτως κανένα πρόβλημα με τα εμβόλια που χρειάζονται ψύξη, καθώς το μισό Κέντρο Υγείας ήταν λειτουργικό και είχε ρεύμα, με αποτέλεσμα να γίνει η μεταφορά όλων όσων χρειάζονταν ειδικές συνθήκες συντήρησης, στην άλλη πλευρά του κτιρίου.

Η ανάρτηση Μεϊκόπουλου

Στην ανάρτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε γνωστό ότι: «Αναζητείται η 5η ΥΠΕ (για άλλη μια φορά). Βρίσκομαι στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Από το πρωί λόγω βλάβης στο κύκλωμα δεν υπάρχει ρεύμα στη μισή δομή. Δηλαδή η παραλαβή, χειρουργείο, χώρος ψύξης εμβολίων covid. Εργαζόμενοι, γιατροί, ασθενείς βρίσκονται χωρίς θέρμανση. Φανταστείτε να υπάρξει ένα έκτακτο περιστατικό και να μην λειτουργήσει ο απινιδωτής..(δεν λειτουργεί). Από την 5η ΥΠΕ είπαν να απευθυνθούν στην τεχνική εταιρεία.. Η 5η ΥΠΕ έχει κάνει σύμβαση με ιδιώτη που έχει αναλάβει τη συντήρηση της γεννήτριας, αλλά η εταιρεία με τους τεχνικούς της εδρεύουν στην Αθήνα…».

Η απάντηση της 5ης ΥΠΕ

Στην ανακοίνωση – απάντησή της η 5η ΥΠΕ αναφέρει: «Εις απάντηση του σημερινού δημοσιεύματος που αφορούσε την «πολύωρη» διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου αναφέρουμε τα εξής:

Η βλάβη, η οποία προέκυψε μετά από διακοπή ρεύματος στην περιοχή, αποκαταστάθηκε σε ταχύτατο χρονικό διάστημα, χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής και του εξοπλισμού της καθώς και η συντήρηση φαρμάκων και λοιπού υγειονομικού υλικού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου