ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ εσόδων στη βραδιά των φαναριών – 8.160€ σε τέσσερα ιδρύματα

ρεκόρ-εσόδων-στη-βραδιά-των-φαναριών-869673

Γενναία οικονομική ενίσχυση για «Ασπρες Πεταλούδες», Ορφανοτροφείο Βόλου, «Φλόγα» και ΕΛΕΠΑΠ

Περισσότερα από 2.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία τεσσάρων ιδρυμάτων της πόλης, από τη βραδιά των φαναριών στον Βόλο, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Βολιώτες και επισκέπτες, προμηθεύτηκαν φαναράκια από τα τέσσερα περίπτερα που είχαν στηθεί, ένα για κάθε ίδρυμα και ενίσχυσαν τους κουμπαράδες με όποιο ποσό ήθελε ο καθένας.

Μετά την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής γιορτής, τα χρήματα από τους τέσσερις κουμπαράδες συγκεντρώθηκαν σε ένα μεγάλο και… ασήκωτο από το βάρος των κερμάτων σακβουαγιάζ, προκειμένου να ξεκινήσει η καταμέτρηση.

Συνολικά 8.160 ευρώ συγκεντρώθηκαν στη βραδιά των φαναριών, ποσό ρεκόρ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, ο οποίος απέδωσε την επιτυχία της διοργάνωσης, όχι μόνο στον εκλεκτό προσκεκλημένο της βραδιάς, Πέτρο Ιακωβίδη, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του και τη συναυλία που έδωσε την εκδήλωση, αλλά κυρίως στην αγάπη του κόσμου για μία γιορτή που εμπνεύστηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και έγινε θεσμός για την περίοδο των Χριστουγέννων στην πόλη.

Ειδικά φέτος, η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Περισσότερα από 10.000 φαναράκια φώτισαν τον Βολιώτικο ουρανό το απόγευμα της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων. Η παραλία της πόλης κατακλύστηκε από χιλιάδες δημότες και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που συμμετείχαν ενεργά σε μία εκδήλωση που ξεκίνησε ως συμβολική πράξη αγάπης και πλέον έγινε θεσμός. Χαρακτηριστικό της συμμετοχής είναι ότι η παραλία ήταν γεμάτη από το ύψος του Τελωνείου έως και μετά τον Αγιο Κωνσταντίνο, ενώ εκατοντάδες ακόμη ήταν «εγκλωβισμένοι» στην Ιάσονος.

Τα χρήματα, μετά την καταμέτρησή τους, θα μοιραστούν τα τέσσερα ιδρύματα της πόλης και συγκεκριμένα «Ασπρες Πεταλούδες», Ορφανοτροφείο Βόλου, «Φλόγα» – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες και ΕΛΕΠΑΠ-Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων. Σε κάθε ίδρυμα αντιστοιχεί ποσό λίγο μεγαλύτερο από 2.000 ευρώ, που θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου