ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 24χρονου για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

καταδίκη-24χρονου-για-διακίνηση-υλικού-86949

Φυλάκιση 2 ετών στον νεαρό για διαρροή φωτογραφιών ανήλικης φίλης του

Κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο εδώλιο του Μικτού Κακουργιοδικείου Βόλου βρέθηκε χθες νεαρός Λαρισαίος, ηλικίας 24 ετών.

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο 24χρονος διέρρευσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της φίλης του, που ήταν τότε ηλικίας 14 ετών, σε προσωπικές τους στιγμές χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή τριετίας.

Σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, έξι κάρτες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τρία κινητά τηλέφωνα, χωρίς κάρτες sim.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 24χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι είχε σχέση με την ανήλικη τότε κοπέλα.

«Ημασταν μαζί και χωρίσαμε. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι συνέβη και για ποιον λόγο με κατηγορεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας έδρας τον έκρινε ένοχο και πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, όμως το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει τον νέο σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, αναγνωρίζοντας ότι το περιεχόμενο του υλικού που διακινήθηκε δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό.

Επίσης, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικά της καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μετεφηβικής ηλικίας.

Επισημαίνεται ότι το αδίκημα της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας τιμωρείται με κάθειρξη έως 6 έτη.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου