ΤΟΠΙΚΑ

Κλαίει τις οικονομίες για ΙΧ Βολιώτης

κλαίει-τις-οικονομίες-για-ιχ-βολιώτης-868919

Αρπαξε 1.000 ευρώ από Βολιώτη με πρόσχημα την πώληση αυτοκινήτου. Αθηναίος, ηλικίας περίπου 45 ετών, παραπέμπεται να δικαστεί στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για απάτη και έστειλε την υπόθεση στο ακροατήριο.

Η απάτη σημειώθηκε τα Χριστούγεννα του 2020. Ο παθών ενημερώθηκε από μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως ο 45χρονος πωλούσε ένα αυτοκίνητο μάρκας Νissan και επικοινώνησε μαζί του για να το αγοράσει.

Ο επιτήδειος, που υποτίθεται πως πωλούσε το ΙΧ αντί του ποσού των 5.000 ευρώ, του ζήτησε να καταθέσει προκαταβολή 1.000 ευρώ και έδωσε στον παθόντα τον λογαριασμό του.

Ο μηνυτής κατέθεσε τα χρήματα όπως του ζητήθηκε και στη συνέχεια περίμενε το αυτοκίνητο, το οποίο όμως δεν του παραδόθηκε ποτέ.

Βλέποντας στη συνέχεια πως ο 45χρονος σταμάτησε να απαντά στις τηλεφωνικές του κλήσεις και τα μηνύματα κατάλαβε τι είχε συμβεί.

Ο παθών απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και ζήτησε την τιμωρία του δράστη.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έκανε έρευνα και στη συνέχεια διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία έδωσε παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε πως ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα του Βολιώτη ανήκει στον 45χρονο.

Οι απάτες με πρόσχημα τις αγοραπωλησίες οχημάτων είναι συχνές τα τελευταία χρόνια.

Σε οδηγό της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες και να προστατεύονται.

Οι δράστες χρησιμοποιούν δύο μεθόδους. Εμφανίζονται είτε σαν αγοραστές, είτε σαν πωλητές οχημάτων.

Σε πολλές περιπτώσεις τα προς πώληση οχήματα είναι σε δελεαστικές τιμές, γεγονός που θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση.

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να πείθονται και να συμφωνούν σε αγορά αυτοκινήτου αν πρώτα δεν έχουν δει το όχημα που τους ενδιαφέρει από κοντά.

Επισημαίνεται πως οι επιτήδειοι σε άλλες περιπτώσεις προσποιούνται και τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Σε αυτές τις υποθέσεις επιδεικνύουν στον πωλητή του οχήματος είτε ανύπαρκτο αριθμό λογαριασμού, στον οποίο φαίνεται ψευδής ηλεκτρονική μεταφορά του αντιτίμου της συναλλαγής στον λογαριασμό του, είτε πλαστές βεβαιώσεις μεταφοράς εμβασμάτων στον λογαριασμό του.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου