ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές από τις ΗΠΑ στο γραφείο της Δ. Κολυνδρίνη

μαθητές-από-τις-ηπα-στο-γραφείο-της-δ-κ-868169

Επίσκεψη από μαθητές από τις ΗΠΑ δέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Οι μαθητές συνοδεύονταν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Διεθνών Μαθητικών Μορφωτικών Ανταλλαγών της Ελλάδας, κ. Χαρά Φιλιππιτζή.

Οι μαθητές βρίσκονται στο Βόλο για δύο εβδομάδες φιλοξενούμενοι από οικογένειες της περιοχής στο πλαίσιο του προγράμματος μαθητικών ανταλλαγών «Δημιουργία κατανόησης και φιλία μεταξύ των λαών» και έχει να κάνει με τα προγράμματα μαθητικών ανταλλαγών. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην περιοχή μας οι 14 μαθητές και μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων επίσκεψη και γνωριμία με τοπικές επιχειρήσεις και τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να γνωρίσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα, την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης τους υποδέχθηκε στο γραφείο της με θέρμη, τους παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για την μυθολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στην περιοχή μας, ενώ διανεμήθηκε στους μαθητές ενημερωτικό υλικό.

Σε σχετικές της δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο του συλλόγου για τις διαχρονικές του ενέργειες να υλοποιεί τις ανταλλαγές μαθητών στην περιοχή μας, γεγονός που συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προώθηση της Μαγνησίας στο εξωτερικό, ενώ συνεχάρη δια της προέδρου όλες τις οικογένειες στο Βόλο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής και φιλοξενούν τους νεαρούς επισκέπτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου