ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια κόντρας εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ με διοίκηση για μισθούς

συνέχεια-κόντρας-εργαζομένων-δευαμβ-8681

Συνεχίζεται η κόντρα εργαζομένων και διοίκησης ΔΕΥΑΜΒ με φόντο τις κινήσεις των εργαζομένων να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο .

Μετά την προσωρινή διαταγή που τους χορήγησε το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν, επανέρχονται με εξώδικο στη διοίκηση, ισχυριζόμενοι ότι δεν εφαρμόστηκε η απόφαση του δικαστηρίου στην μισθοδοσία του Φεβρουαρίου του 2013.

Έδωσαν δε διορία στη διοίκηση, μέχρι και σήμερα να αποκαταστήσει «τη βλαπτική μεταβολή των τακτικών τους αποδοχών» διαφορετικά θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Με επιστολή προς τον καθένα από τους 153 εργαζόμενους της επιχείρησης που υπογράφουν το εξώδικο, ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, χαρακτηρίζει «αχαρακτήριστη την πρωτοβουλία για το εξώδικο», ειδικά τη στιγμή που η διοίκηση «παλεύει με υποθέσεις φωτιά που κληρονόμησε από το παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι 153 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ προσέφυγαν στα δικαστήρια και κατέθεσαν αίτηση για προσωρινή διαταγή για να διατηρηθούν οι μισθοί τους στα επίπεδα του Οκτωβρίου 2012, χωρίς περαιτέρω περικοπή των αποδοχών τους, έτσι όπως προβλέπονται με το νέο μισθολόγιο που ισχύει από 1/1/2013 για όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους ΟΤΑ. Πήραν την προσωρινή διαταγή ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει, έχουν προσδιοριστεί για επόμενη εβδομάδα. Εξυπακούεται ότι αν κερδίσουν, ακολουθεί η εκδίκαση της κύριας αίτησής τους.

Η απόφαση επιδόθηκε και στην διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ όμως οι εργαζόμενοι στις 4 Μαρτίου επανήλθαν με νέο εξώδικο προς τη διοίκηση, τονίζοντας ότι η μισθοδοσία τους στις 28-2-2013 δεν έγινε σύμφωνα με όσα ορίζονταν ρητά με το διατακτικό της προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου, (δηλαδή όπως ήταν στις 31 Οκτωβρίου του 2012) αλλά μειωμένη και «εντελώς διαφορετική για τον καθένα από μας, παραβιάζοντας σαφώς όσα ρητά είχατε υποχρέωση από την προσωρινή διαταγή που μας χορήγησης το Δικαστήριο και της οποίας έχετε λάβει γνώση (κοινοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΜΒ 15/2/2013).

Καλούν δε τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σε διάστημα τριών ημερών με τη λήψη του εξωδίκου να αποκαταστήσει τη βλαπτική μονομερή μεταβολή των τακτικών τους αποδοχών του Φεβρουαρίου 2013 …σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή δεν υπάρξει συμμόρφωση, δηλώνουν ότι θα αναγκαστούν να ασκήσουν εναντίον της διοίκησης κάθε νόμιμο δικαίωμα μας ενώπιον των Ποινικών Δικαστηρίων και δη στρεφόμενοι εναντίον της διοίκησης με μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση της 15/2/2013 προσωρινής διαταγής του Δικαστού του Πρωτοδικείου Βόλου Κων/νου Μαρτίνου….

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ απέστειλε χθες στον καθένα από τους 153 την ακόλουθη επιστολή….

«Ως διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να σας απαντήσουμε προσωπικά σε σχέση με την από 4/3/2013 εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση που επιδώσατε με δικαστικό επιμελητή στην επιχείρηση στην οποία εργάζεσθε. Το εξώδικο υπογράφει για λογαριασμό σας, όπως κι άλλων συναδέλφων σας, ως πληρεξούσιος δικηγόρος σας, ο κ. Αναστάσιο Βολιώτης.

Και τούτο, διότι δεν πιστεύουμε ότι έχετε επιλέξει να επικοινωνείτε με τη διοίκηση και τη διεύθυνση της επιχείρησης με τελεσίγραφα και μέσω δικαστικού επιμελητή, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να έχετε ζητήσει την οποιαδήποτε διευκρίνιση για το θέμα που θίγετε στην ανωτέρων εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση.

Πολλώ μάλλον δεν πιστεύουμε ότι έχετε λάβει γνώση και συμφωνείτε με το περιεχόμενο του ανωτέρω εξωδίκου και την απειλή που μέσω αυτού εκτοξεύεται, ότι δηλαδή θα υποβάλλετε μήνυση με στόχο την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου της επιχείρησης για, δήθεν, παραβίαση της από 15/2/2013 προσωρινής διαταγής του Δικαστού του πρωτοδικείου Βόλου Κωνσταντίνου Μαρτίνου.

Για την ουσία του θέματος που θίγεται στην ανωτέρω εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση, σας κοινοποιούμε το από 27 Φεβρουαρίου 2013 Γνωμοδοτικό Σημείωμα του νομικού συμβούλου της επιχείρησης Δημήτρη Μακρυγιάννη, με βάση το οποίο ενήργησε η υπηρεσία, συμμορφούμενη πλήρως προς την αναφερόμενη προσωρινή διαταγή.

Περιοριζόμαστε με ειλικρινή θλίψη, να επισημάνουμε ότι όσοι είχαν την αχαρακτήριστη πρωτοβουλία αυτού του εξωδίκου, επέλεξαν να το π0ράξουν τη στιγμή που η διοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με υποθέσεις «φωτιά» που κληρονόμησε από το παρελθόν και προσπαθεί, μέσα από άπειρες αντιξοότητες, να κρατήσει όρθια την επιχείρηση, κόβοντας ταυτόχρονα κάθε σχέση με πρακτικές και καταστάσεις που είχαν τροφοδοτήσει μια έντονα αρνητική εικόνα τα τελευταία χρόνια.

Και ότι επέλεξαν να το πράξουν τη στιγμή που η διοίκηση προσπαθεί, μαζί με τη μεγάλη πλειονότητα –θέλουμε να πιστεύουμε-των εργαζομένων της επιχείρησης, να χαράξει μια νέα πορεία για τη ΔΕΥΑΜΒ, με διασφάλιση του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα της και με απαρέγκλιτη τήρηση των αρχών της νομιμότητας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, ως θεμελιακών αρχών για την οργάνωση και λειτουργία της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου