ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηρές συστάσεις για την υπόθεση bullying σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

αυστηρές-συστάσεις-για-την-υπόθεση-bullying-σ-866568

Στο πλευρό των φίλων της από το σχολείο, που της συμπαραστάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, για να γλιτώσει από τον εφιάλτη του bullying που δεχόταν επί δύο σχεδόν χρόνια από συμμαθητές της, βρέθηκε χθες η 14χρονη μαθήτρια από την Αργαλαστή. Μετά την τελευταία επίθεση που δέχθηκε από συμμαθητή της ο οποίος της έσπασε το δάχτυλο και την τραυμάτισε στον καρπό και ήταν η αφορμή για να σταματήσει το σχολείο, μία εβδομάδα πριν τις διακοπές, η μαθήτρια επέστρεψε χθες κανονικά στα μαθήματά της.

Στο Γυμνάσιο Αργαλαστής όμως, βρέθηκε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, με αφορμή την υπόθεση bullying η οποία απασχόλησε το πανελλήνιο.

Ο κ. Σαβελίδης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Διδασκόντων στους οποίους απηύθυνε αυστηρές συστάσεις να εντείνουν την επίβλεψη μέσα στις σχολικές αίθουσες και την επιτήρηση στα διαλείμματα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Όπως τόνισε στόχος θα πρέπει να είναι η ομαλή συνέχιση των μαθημάτων για όλους τους μαθητές.

Ο ίδιος τους ενημέρωσε και για τις… επισκέψεις που θα πρέπει να περιμένουν τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Ηδη από χθες ανατέθηκε σε έμπειρο διευθυντή σχολικής μονάδας η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και ορίστηκε εκπαιδευτικός – δικηγόρος ως γραμματέας. Το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί εντός του επόμενου ενός μήνα.

Όμως στο σχολείο θα βρεθούν και σχολικοί σύμβουλοι του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας, ψυχολόγοι του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, επιστήμονες της «Πρότασης Ζωής» αλλά και ιερέας από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο κ. Σαβελίδης βρέθηκε και στην τάξη που φοιτά η 14χρονη μαθήτρια- θύμα και μίλησε στους μαθητές. Ζήτησε να προσπαθήσουν όλοι μαζί να ξεπεράσουν το συμβάν για το οποίο όλη η Ελλάδα «δείχνει» το σχολείο και εφεξής όλοι να προστατεύουν όλους. «Θέλουμε να ξεπεράσουμε το περιστατικό με πρότυπο τρόπο», είπε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο οποίος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

Προηγουμένως, στην πρωινή συγκέντρωση για την καθιερωμένη προσευχή, η διευθύντρια του σχολείου μίλησε σε αυστηρή γλώσσα στους μαθητές για το συμβάν που είδε το φως της δημοσιότητας και έφερε το σχολείο υπό εισαγγελική επιτήρηση. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση bullying στο Γυμνάσιο Αργαλαστής βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα με εντολή εισαγγελέα.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συμβούλια τάξης και συνεδρίες με κοινωνικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με τους μαθητές του σχολείου, προκειμένου σύντομα η σχολική οικογένεια να μπορέσει να ξεπεράσει την δύσκολη κατάσταση που βιώνει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου